Vit sparris med brynt smörsås och rostade hasselnötter.

Linnéa har överträffat sig själv med denna ljuvliga smörsås! Perfekt till vårens vita sparris. Toppas med rostade hasselnötter för lite crunch - och varför inte servera med ett glas champagne?

Vit sparris med brynt smörsås och rostade hasselnötter.

2

0 h 20 min

Vit sparris är en riktig delikatess som passar perfekt att servera med en smörig smörsås, lite rostade hasselnötter och brödsmulor.

Den vita sparrisen bör skalas från knoppen och nedåt innan den kokas/steks. Och kom ihåg att skära bort den nedre, träiga biten.

Jag föredrar att försiktig steka sparrisen, men många tycker den blir godast som kokt.

/Linnéa

Bubbeltips till sparrisen:

Recept: Linnéa Seidel

Gott bubbel - glas med mousserande vinBubbel

Visste du att det finns en dag tillägnat drycken ”bubbel”? Bubbeldagen firas runtom i världen den första lördagen i juni och självklart vill vi ta tillfället i akt att tipsa om några riktigt goda bubbel.

Läs mer
Vårens primörerVårt kära förhållande till vårens primörer.

Matforskaren Richard Tellström skriver om vårens primörer och hur vi har förhållit oss till dem genom historien.

Läs mer
Sparris på ett träbord.Vin till sparris – hitta rätt dryck till primören.

Hur väljer man vin till grön sparris? Och hur väljer man vin till vit sparris? Är listar vi våra bästa viner till sparris, vit som grön.

Läs mer
Sparris med pocherat ägg och sveciakräm.Smörstekt sparris med pocherat ägg och sveciakräm.

Sparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.

Läs mer