Linnéas färgglada regnbågssallad med burrata och basilikaolja

Regnbågssallad med burrata och basilikaolja.

Sommarfester, grillfester och avslutningar står för dörren. Det sägs ju att man ska äta en regnbåge av färgglad mat vid varje måltid och visst gäller det även vid festligare tillfällen! Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt? Den krämiga burratan blir en härlig kontrast till alla grönsaker och frukter, och har du inte provat burrata (gräddfylld mozzarella) än, så är det ett bra tillfälle! Salladen passar fint att äta precis som den är, men du kan även servera grillad fisk eller skaldjur till. Det blir magiskt gott!

Just nu är jag helt kär i basilika, det mesta blir faktiskt så mycket godare om man piffar upp det med just basilika. Om ett litet tag hoppas jag kunna ställa ut mina basilikaplantor och förhoppningsvis kommer jag kunna skörda massor av basilika sommaren lång. Hur underbart som helst! Basilikaoljan jag har gjort i dag är otroligt god att doppa bröd i eller ha på sallader. Basilikaolja höjer verkligen många maträtter!
Regnbågssallad med burrata och basilikaolja
Rating
45 min

Regnbågssallad

400 g rödbetor
Olja
Salt
200 g tomater
3 port kokt quinoa
200 g gulbetor
2 nektariner
2 dl färska blåbär
65 g blandad bladsallad
2 förpackningar burrata
1. Skala rödbetorna och skär dom i klyftor. Ringla över olja och strö över salt.
2. Ugnsbaka i 200°C i cirka 25 minuter eller tills de mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Lägg i tomaterna när det är cirka 10 minuter kvar.
3. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
4. Skala och skiva de gula betorna tunt. Skär nektarinerna i klyftor.
5. Lägg upp kokt quinoa, rödbetor, tomater, skivade gulbetor, nektariner, blåbär och sallad på ett fat.
6. Lägg på burratan sist.

Basilikaolja

2 krukor färsk basilika
1/2 citron
1/2 dl olivolja
Salt och svartpeppar
1. Mixa 1 1/2 kruka basilika tillsammans med citron, olja, salt och svartpeppar till en slät basilikaolja.

Till servering

Mjukt bröd
1/2 kruka basilikablad
1. Fördela de basilikablad du inte använde till basilikaoljan över salladen.
2. Ringla över rikligt med basilikaolja över salladen och burratan.
3. Skär upp bröd i skivor, stek eller grilla lätt. Servera direkt tillsammans med salladen!

Bubbel till regnsbågssallad med burrata och basilikaolja:

Systembolagsnummer: 78045 99,00 kr

Dagens recept med regnsbågssallad, burrata och basilikaolja passar otroligt bra till ett glas True Colours Cava, där 1 kr av varje såld flaska doneras till insamlingsstiftelsen Regnbågsfonden!

Linnéa Seidel

Om Linnéa: 

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager