Revbensspjäll på vildsvin med paprikarubb och aprikosglaze.

Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
Revbensspjäll på vildsvin
Rating
4 portioner
45 min
ca 2 kg revbensspjäll på vildsvin
4 msk paprikapulver
1 tsk senapspulver
1 tsk torkad ingefära
salt och peppar
1 vitlök
100 g torkade aprikoser
2 msk tomatpuré
1 msk honung
2 dl vatten
1 dl vitt vin
1. Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet.
2. Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk.
3. Skär ner aprikoserna i små bitar och låt dom steka med tillsammans med tomatpurén.
4. Tillsätt honung, vatten och vin, låt koka cirka 5 minuter. Mixa sedan glazen slät.
5. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna. Bred eller pensla på marinaden.
6. Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.
7. Vänd spjällen och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.
8. Servera gärna en krämig coleslaw eller en klassisk potatisgratäng till dina vildsvinsspjäll.
Systembolagsnummer: 6252 89,00 kr

Till revbensspjällen passar det här vinet toppen. Smaken är mjuk och medelfyllig med generös fruktighet samt inslag av fat, kryddor, mörka bär och lakrits.

Se filmen som lär dig välja vin till vilt

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager