Rökt laxsallad med vaktelägg, ost och hjortrondressing.

Jag älskar enkel och fräsch påskmat. Som den här gudomliga salladen med små fina vaktelägg, rökt lax och god ost. Vill man kan man ringla på lite härlig hjortrondressing som verkligen är pricken över i!

De otroligt vackra vakteläggen är absolut finast att lägga i salladen med skalet på, så får var och en skala sina ägg, ett härligt inslag under påskmiddagen.
Rökt laxsallad med vaktelägg ost och hjortrondressing
Rating
4 portioner
15 min

Hjortrondressing

2 1/2 dl crème fraîche
1 dl hjortronsylt
Salt och peppar
1. Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt minst 30 minuter innan servering.

Laxssallad

12 vaktelägg
400 g rökt lax
65 g mangold
2 fasta päron
250 g dessertost (välj den du gillar bäst, kanske en en mild brie eller en lite mer kraftfull mögelost)
Krasse
Färsk bladpersilja
1. Koka upp rikligt med vatten. Sänk ner vakteläggen i det kokande vattnet. Koka äggen i tre minuter. Lägg sedan äggen till en skål med iskallt vatten och låt dem kylas helt.
2. Rök laxen eller köp färdigrökt lax. Skär i tunna skivor.
3. Lägg upp mangold och lax på ett fat.
4. Skär päronen i bitar och fördela över laxen tillsammans med ost som du skurit i mindre kuber. Toppa med klippt persilja, krasse och vakteläggen.
5. Servera tillsammans med dressingen.

Vintips till laxsalladen: 

Systembolagsnummer: 5244 109,00 kr

Till den rökta laxsalladen passar det perfekt med det vita vinet Gustave Lorentz Gewürztraminer Réserve. Vinet har en blommig och frisk doft av aprikos och tropiska frukter. Aromatisk smak med viss restsötma, Inslag av honung, rosor, litchi och päron.

Fler recept till påskbordet:

Ett riktigt gott pestobröd att servera på påskbordet. Här fyllde jag det med pesto men det går lika bra att ha i fetaost, soltorkade tomater eller oliver!

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager