Rostad pumpa med brysselkål och bacon.

På hösten frossar jag i brysselkål och pumpa. Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta salt, stekt bacon av god kvalité. Det ger rätten ytterligare ett lyft. Toppa gärna med granatäpple, eller om du får några tranbär över. Det blir vackert!
Rostad pumpa med brysselkål och bacon
Rating
6
40 min
1 kg butternutpumpa
500 g fryst brysselkål
25 g smör
140 g bacon
salt
ev tranbär eller granatäpple till dekoration
1. Skala och skär pumpan i bitar.
2. Dela brysselkålen på mitten med en vass kniv.
3. Lägg allt i en ugnsfast form. Skär smöret i småbitar och fördela ovanpå. Salta.
4. Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan och brysselkålen är helt mjuka. Skär undertiden bacon i bitar och knaperstekt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Toppa brysselkål och pumpa med krispigt bacon, salt och ev lite tranbär eller granatäpple.

Vin till rostad pumpa med brysselkål och bacon

Systembolagsnummer: 78437 189,00 kr

Till din Thanksgiving-middag serverar du en amerikansk Pinot Noir på magnumflaska som ser festlig ut på bordet och räcker till många. Smaken är mjuk och fruktig med toner av röda frukter, mörka körsbär, kryddor och rostade fat. 

Fler recept till Thanksgiving:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager