Totte Wiberg förklarar sambandet mellan Faustino och Rembrandt i sin bok Konsten i vinets värld.
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon körsbär samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
Utmärkt till lätta och medelkraftiga kött- och fågelrätter samt utvalda ostar. Varför inte gräddig fläskfilégryta med svamp och syltlök.
Vinner inte nämnbart på lagring.
Druvorna kommer från egna gårdar i hjärtat av Rioja Alavesa. Druvorna plockas för hand, pressas och vinifieras. Skalen samjäser med musten i 16 dagar vid 24°C. Därefter lagras vinet på amerikanska fat i 10 månader innan buteljering. Faten kommer från Pennsylvania och West Virginia.
Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.