Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
Utmärkt till pastarätter och lättare samt medelkraftiga rätter med ljust kött, oxkött eller lamm. Varför inte helstekt fläskfilé med örtsås och bakad Idahopotatis.
Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.
Druvorna kommer från egna gårdar i hjärtat av Rioja Alavesa och växer mellan 300-550 meter över havet samt från egna vingårdar i Rioja Baja. Druvorna plockas för hand, pressas och vinifieras. Skalen samjäser med musten i 16 dagar vid 24°C. Därefter lagras vinet i amerikanska fat i 6 månader innan buteljering. Faten kommer från Pennsylvania och West Virginia.
Denna produkt har en lättare glasflaska och är därför ett klimatsmart val.
Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.
Bra köp. Här vankas det rekorderlig rioja med plommonliknande frukt, vaniljkrydda och liten syrlighet.
Lägg undan några år och lagra. Vinet utvecklas och man kan säga att du vinner dubbelt upp i smak.