Årgång: 2023
Spanien
, Rioja
Systembolagets nr. 22662
99 kr
| Produkttyp: | Rött vin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 13,5 % |
| Sockerhalt: | 2 g/l |
| Systembolagets nr: | 22662 |
| Volym: | 750 ml |
| Varumärke: | Bodegas Faustino |
| Region: | Rioja |
| Druva: | Tempranillo |
| Lagringspotential: | Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar. |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
| Förslutning: | Skruvkork i metall |
"Ganska stram med drag av plommon, örter, vanilj. Bra struktur och längd. Ett vin med charm och struktur."
Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.
Läs merDen 4 november fördjupar vi oss i den spanska druvan tempranillo och dess många olika uttryck. Boka din plats här nedan.
Läs merHär får du tips på viner som korats som årets bästa viner 2025 av vinjournalisterna på tidningen Allt om Mat. Alla ingår i det fasta sortimentet och finns därför hemma på hyllan i många Systembolagsbutiker.
Läs merJosés favoritvin är Faustino Reserva Icon Edition. Till det serverar han lammkotletter grillade på sarmientos, de gamla vinskotten från vinterns beskärning.
Läs merI Rioja får du inte missa Calles del Laurel i Logroño. En 130 meter lång gata med massor av inbjudande tapas- och pinchosbarer. Läs vårt reportage om den.
Läs merKalimotxo, eller calimocho, är något så enkelt (och kanske märkligt?) som rött vin och coca cola. Men döm inte innan du har provat!
Läs merFinns det något godare än en mustig gryta under ruggiga höstkvällar? Linnéa har gjort en riktigt köttgryta med rotfrukter som serveras med rostad potatis och ett glas tempranillo.
Läs merUgnsrostad brysselkål har blivit en storfavorit i svenska hem, inte bara på julen. Här serverar Linnéa brysselkål toppad med rostad mandel och lingondressing.
Läs merLinnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.
Läs merLinnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.
Läs merLinnéa har gjort spanska pinchos i form av frasiga kroketter med manchego och serranoskinka. Se recept och tips på Rioja som passar perfekt till här.
Läs merLinnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.
Läs merEn god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
Läs merLinnéa bjuder på spansk tapas som varken kräver stor arbetsinsats eller många ingredienser. Här är hennes recept på honungsrostade nötter med flingsalt!
Läs merLinnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
Läs merLinnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
Läs merLinnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.
Läs mer