Robert Mondavi Woodbridge Zinfandel har en stor, fruktig och doft av mörka bär, körsbär, svart te, kryddor och vanilj. Generös smak med massor av frukt och viss syltighet. Dock finns det en bra syra som balanserar upp det hela. Mjuka tanniner och en lång fruktig eftersmak.
Smakrika kötträtter av både nöt, fläsk och lamm. Även mycket god till lagrade hårdostar. Varför inte servera en glacerade revbensspjäll med coleslawsallad och bakad potatis.
God att dricka nu men kan sparas upp till 2 år.
89% av druvorna kommer från Lodi, 7% från San Joacquin 3% från Dorado och 1% från Mendocino County. Jordmånen i vingårdarna i Lodi är sandig och lerrik med mycket organiska inslag. Efter skörd avstjälkades druvorna och krossades lätt varpå man jäste musten vid 30°C. En del av vinet har förlängd skalkontakt för att på ett naturligt sätt avrunda tanninerna. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras sedan på franska och amerikanska fat.
1966 Grundades Robert Mondavi Winery i Napa Valley, Kalifornien. Familjen Mondavi är en av de mest betydelsefulla och inflytelserika familjerna i vinindustrin, inte bara i Kalifornien utan i hela världen. 1979 köptes vinkollektivet Cherokee i närheten av Lodi och döptes om till Woodbridge efter en närliggande by. Robert själv är uppvuxen i Lodi och han var mån om att få in en lokal koppling i Woodbridge och har därför långsiktiga kontrakt med många lokala odlare.
Robert Mondavi winery är definitivt i framkant vad det gäller miljöarbete och hållbar odling. Man grundade 1995 tillsammans med Napa County Resource Conservation the Napa Sustainable Winegrowing Group (NSWG), som arbetar med forskning, föreläsningar och vägledande verksamhet. Robert Mondavi winery var det första vinföretaget som 1998 fick utmärkelsen "Innovator” award från California's Environmental Protection Agency. Företaget har i dagsläget följande miljö och hållbarhetscertifieringar; Certified California Sustainable Winegrowing,Napa Green Certified Winery och Napa Green Certified Land.