Så smaksätter du enkelt sillen till midsommar.

Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början. När jag gör smaksatt sill brukar jag använda mig av vanlig inlagd löksill som grund. Jag tycker den har en god och fin smak som passar till de flesta kryddningar. När man ska sätta smak på sill är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Men här är två av mina absoluta favoriter!
Sillsnittar till midsommar
Rating
20 min

Skärgårdssill

1 stor burk (270g) löksill
1 liten rödlök
1 burk röd stenbitsrom (ca 75 g)
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
färsk dill
svartpeppar
1. Sila sillen i ett durkslag. Dela varje sillbit i tre bitar.
2. Hacka löken fint. Blanda samman rom, crème fraîche, majonnäs och finhackad dill. Blanda i sillbitarna och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen minst ett dygn.

Örtsill

1 stor burk (270g) löksill
1 vitlökslyfta
1/2 dl gräslök
1/2 kruka basilika
1 dl färsk persilja
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
svartpeppar
1. Sila sillen i ett durkslag. Dela varje sillbit i tre bitar.
2. Skala och riv vitlöken fint. Hacka gräslök, basilika och persilja fint. Blanda samman riven vitlök, gräslök, och örter med crème fraîche och majonnäs.
3. Blanda i sillbitarna och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen minst ett dygn.

Sillsnittar

2 runda skivor hårt bröd
Skärgårdssill
Örtsill
Dill
1. Bryt brödet i mindre bitar. Lägg på en klick sill på varje brödbit. Klipp över lite färsk dill.
2. Lägg upp allt på ett stort fat. Servera direkt. Blir det sill och hårt bröd över? Perfekt! Det passar utmärkt att ta fram på nattkvisten och mumsa på!
Systembolagsnummer: 101 139,00 kr

Sveriges mest älskade akvavit, O.P. Anderson, har precis kommit med en ny variant för oss som tycker att nubben kan bli lite väl alkoholstark. Petronella har bara 30% alkohol och utöver de klassiska akvavitkryddorna kummin, anis och fänkål har den smaksatts med äpple. Du kan dessutom göra som de trendigaste barerna och använda den i drinkar. Cocktail-recept hittar du här.

Fler midsommarrecept

Ingen sommar utan potatissallad, eller hur! Det här receptet brukar jag ofta göra och folk tycker alltid det är himla gott. Hemligheten är att smaksätta med senap och finriven pepparrot. Det är en oslagbar kombination när det kommer till potatissallad!

Läs mer

Salt fetaost och söt vattenmelon, vilken oslagbar kombination det är. Låt gärna salladen stå framme en liten stund innan den serveras så den inte är kylskåpskall, då smakar den ännu godare! Ett tips är att köpa en kvalitets-fetaost och inte salladsost. Fetaosten gör sig så mycket bättre med melonen.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager