Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost.
Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Läs mer »Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
5 dl grädde
1 burk sötad (400 g) kondenserad mjölk
1/2 g saffran (1 pkt)
1 msk Nederburg Noble Late Harvest (eller apelsinblomsvatten)
Vispa grädden tjock.
Vänd i en burk kondenserad mjölk.
Rör ut saffranet i dessertvinet (eller apelsinblomsvattnet).
Blanda allt väl och häll över i en burk med lock. Ställ i frysen under minst 4 timmar.
2 dl strösocker
2 msk vatten
2 dl blandade nötter (jag tog mandlar och hasselnötter)
2 tsk flingsalt
Koka upp socker och vatten utan omrörning i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt nötterna och rör om. Nötterna är klara när de är helt gyllenbruna. OBS! De är väldigt heta!
Häll upp på ett bakplåtspapper. Strö över flingsaltet. Låt stelna helt. Skär ner de kanderade nötterna i mindre bitar med en vass kniv.
Tag fram glassen från frysen ca 20 minuter innan servering. Skopa upp i fina skålar, eller som här i glasburkar. Strö de kanderade nötterna över glassen. Servera direkt!
130,00 kr
Det här dessertvinet vinner högsta betyg gång efter gång. Med tanke på den höga kvaliteten och att det är ett ädelsötat vin som endast kostar 99 kronor för en halvflaska så bör det utan tvekan placeras bland Systembolagets mest prisvärda viner. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Passar särskilt bra till grönmögelost. Och till desserten ovan!
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Läs mer »Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs mer »För att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs mer »