Somrig och fräsch sallad med päron, ost och rostade valnötter

Sallad med päron, ost och rostade valnötter.

Augustisolen strilar in genom trädets grenar och jag har dukat upp en härlig sensommarlunch i skuggan. För även om vardagen så småningom börjar dra igång finns det fortfarande gott om tillfällen att njuta. Det är faktiskt inget fel i att låtsas att man har semester på helgen. Laga lite god mat, duka vackert ute och fyll upp glasen med något porlande gott att dricka.

Idag har jag gjort en sallad med päron, där sött möter salt och där du har silkeslen ost som möter krispiga kärnor från granatäpple. Allt toppas med en frisk dressing smaksatt med gräslök och dill. Servera salladen precis som den är, som en lättare lunch, eller varför inte till förrätt. Det går också bra att låta den vara del i en större buffé. Själv tycker jag den står fint för sig själv. Med ett glas Xanté Sparkling & Pear till. Detta mousserande vin har en fin doft av mogna päron, som passar utmärkt till denna sallad.

Jag valde att ha i en krämig och mild getost i min sallad med päron. Men det går precis lika bra med klassisk fetaost, blåmögelost, bitar av brie eller kanske en kraftigare chèvre för mera smak. Välj det du gillar bäst.
Sallad med päron ost och rostade valnötter
Rating
4 portioner
20 min

Sallad med päron, ost och rostade valnötter

65 g babyspenat
ca 150 g färsk rödkål
2 dl grovhackad färsk bladpersilja
2 port couscous
1 granatäpple
100 g valnötter
ca 150 g getost
3 mogna päron
valnötsolja
1. Skölj spenaten och låt den sedan torka helt. Skär rödkålen tunt.
2. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet och låt svalna helt.
3. Blanda samman spenat, rådkål, persilja och couscous i ett stort fat.
4. Tag ur kärnorna ur granatäpplet och fördela dom över salladen.
5. Rosta valnötterna i en medelvarm stekpanna. Krossa nötterna lätt. Toppa salladen med valnötter och smulad getost.
6. Skiva päronen tunt och fördela fint över salladen. Avsluta med att ringla lite valnötsolja över salladen.

Dressing

2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
1 msk citron
salt & svartpeppar
1. Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och gräslök. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
2. Låt gärna dressingen stå minst 30 minuter i kylen (gärna längre) innan den serveras.
Systembolagsnummer: 77569 99,00 kr

Ett perfekt mousserande till minglet eller till denna sallad med päron. Fruktig och söt med en stark och utsökt päronkaraktär.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager