Sangria-granita - dessert eller drink för heta dagar

Världens enklaste efterrätt, som faktiskt passar precis lika bra att servera som fördrink, är granita gjord på Sangria. Det är löjligt enkelt att göra och imponerar garanterat på gästerna.

Receptet räcker till 8 mindre glas. Eller 4 glas, där det ingår påfyllning. Själv föredrar jag det senare alternativet.
Granita på Sangria
Rating
4-8

Sangria-granita.

1 dl apelsinjuice
1 dl färska hallon
1. Blanda 1 liter Don Simon Sangria med 1 dl apelsinjuice. Häll upp detta i en 35x25 cm stor form med höga kanter.
2. Frys in i minst 4 timmar, gärna längre.
3. Ställ in 8 (eller 4) mindre glas i frysen. När glasen blivit riktigt kalla, tag ut glas och fryst sangria ur frysen.
4. Rispa upp den frysta sangrian med en gaffel. Fördela i de kalla glasen, sätt i en sked, toppa med färska hallon och servera direkt.
Systembolagsnummer: 2424 84,00 kr

Till min sangria-granita passar det utmärkt att använda Don Simon Sangria. En sangria som är färdigblandad på flaska. Jag tillsatte bara lite apelsinjuice för extra sötma.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager