Sashimitacos.

Det asiatiska köket möter tex mex i den här goda sashimitacon. Receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos". 

sashimitacos
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

5296701

135,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Asiatiska smaker i en taco är oväntant gott. Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken, visar hur du kan göra en god sashimitaco där den krämiga jordnötssåsen och de krispiga grönsakerna är utmärkta smakkompisar till den råa laxen. Receptet kommer från hans kokbok "Fredagskockens hamburgare och tacos".

Jordnötsås:

Ingredienser

  • 100 g jordnötssmör

  • 1 msk soja

  • 1 msk pressad citronsaft

  • ½ dl vatten

  • salt

Gör så här

    1. Börja med jordnötssåsen. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt.

Råmarinerade grönsaker:

Ingredienser

  • ½ paprika

  • ¼ fänkål

  • 75 g vitkål

  • 1 lime

  • ½ dl grovhackad koriander

  • salt

Gör så här

    1. Strimla grönsakerna fint. Finriv det yttersta skalet på limen och pressa ur 2 msk saft.

    2. Blanda grönsakerna med limeskal och -saft, koriander och en nypa salt.

Sashimi:

Ingredienser

  • 400 g sushilax, t ex Salma eller Fröya

  • ½ dl japansk soja

  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

    1. Skiva laxen tunt. Marinera den med soja och sesamfrön i några minuter.

Servering:

Ingredienser

  • 2 salladslökar

  • 1 dl jordnötter

  • 12 små tortillabröd

Gör så här

    1. Strimla salladslökarna och hacka jordnötterna till servering.

    2. Servera laxen med tortillabröd, råmarinerade grönsaker och jordnötssås. Toppa med lite hackade jordnötter och strimlad salladslök.

Dryckestips till sashimitacos:

YOKO Riesling

135,00 kr


Vinserien YOKO är speciellt framtagen för att passa till asiatisk mat och denna riesling passar perfekt till den asiatiska laxen. Vinet har en fruktig smak med en liten fruktsötma som balanseras med den friska syran. Här finns en bra smaklängd och toner av både melon, lime, mineral och blommor.

Recept: Mattias Larsson