Sesampanerad tonfisk och sallad och mangodressing.
Efter att ha sanerat altanen för jag vet inte vilken gång i ordningen från all gul pollen är det äntligen dags att duka fram veckans fredagsmys. Idag längtar jag efter ett glas kallt, vitt vin och något enkelt, så veckans fredagsmys får bli sesampanerad tonfisk med en sallad och till det en helt makalöst god mangodressing. Den kommer jag göra många gånger i sommar!
Det här med färsk tonfisk tog ett tag för mig att förstå mig på. För massa år sedan blev jag serverad en tjock skiva på tok för genomstekt tonfisk på en restaurang. Det var bara torrt och osmakligt. Så efter det dröjde det många år innan jag vågade beställa det igen. Men sen fick jag äta tonfisk som det ska smaka och jisses så gott det var! Grejen med tonfisk är att inte översteka. Den ska bara få en yta runt om och fortfarande vara rosa inuti. Får du tag på färsk tonfisk är ju det att föredra, men det går självklart bra med fryst också. Och om du känner att tonfisk inte är din grej, ja då går det lika bra att byta ut den mot laxfiléer.

Sesampanerad tonfisk med sallad och mangodressing
Till detta passar ett glas välkyld Pasqua Chardonnay Grillo fint. Vinet har en fräsch och söt smak med inslag av melon, päron, persika och lite citrus, vilket gör sig väldigt bra till mangodressingen.
Vinet känns som ett riktigt härligt sommarvin som vi med all säkerhet kommer njuta av fler gånger i sommar.

Om Linnéa
Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.
Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.