Slånbärssnaps.

Cecilia Björk Tengå delar med sig av sitt recept på slånbärssnaps. Receptet är hämtat ur hennes bok "Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi".

Slånbärssnaps

Detta är en perfekt julsnaps. Slånbären kan skördas sent på hösten, dra i brännvin i några veckor och låt sedan mogna lagom till högtiden. Snapsen känns rätt mild tack vare den aromatiska bärsmaken. Bären bör plockas efter att de blivit frostnupna – då blir de sötare och den beska smaken försvinner. Men det går också bra att plocka dem före frosten och sedan låta dem få frostknäppen något dygn i frysen i stället.Receptet är hämtat ur Cecilia Björk Tengås kokbok "Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi".

Slånbärssnaps

Ingredienser

  • 3–4 dl frostnupna slånbär

  • 70 cl Brännvin Special eller annan vodka

  • 1 sockerbit

Gör så här

    1. Skölj slånbären, lägg dem i en glasburk, häll på brännvinet och lägg ner en sockerbit. Sätt på lock, skaka lite och låt sedan stå i ca 2 veckor.

    2. Sila ifrån bären och häll upp på flaska. Snapsen är nu drickklar men kan gärna mogna några veckor till.

    3. Vill du ha mindre slånbärssmak kan du späda ut med lite mer brännvin.

Brännvin special, PET-flaska 700 ml

204,00 kr


Brännvin Special är en ren och mild vodka med en lite lägre alkoholhalt. Den passar perfekt till den som vill krydda sitt egna brännvin.

Recept: Cecilia Björk Tengå