Smördegsflarn med Västerbottensost, spenat och rom.

Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn. Här har jag smaksatt dem med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen. Kan med fördel serveras som en förrätt men det går också bra att göra dom mindre och ha som tilltugg till bubblet. Använd tångkaviar för ett lakto-ovo-alternativ!
Smördegsflarn med Västerbottensost spenat och rom
Rating
4
30 min
1 rulle smördeg
1 dl créme fraîche
25 g babyspenat
3 dl riven Västerbottensost
1 ägg till pensling
färsk oregano
ca 60 g löjrom/tångkaviar
1. Värm ugnen till 200°C.
2. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Dela arket i 6 bitar. Skär en ram innanför kanten (ca 1 cm in) på varje bit med en vass kniv. Se till att du inte skär hela vägen igenom.
3. Bred ut créme fraîche innanför ramen. Fördela babyspenat och ost över créme fraîchen.
4. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smördegen är frasig och har fått en fin färg.
5. Låt smördegsflarnen svalna något, toppa med färsk oregano och rom.

Mousserande viner till smördegsflarn med Västerbottensost, spenat och rom

Systembolagsnummer: 77141 96,00 kr

Inled midsommaren med en skål i mousserande vin och Linnéas smördegsflarn. Pierre Olivier är ett ekologiskt bubbel som passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk eller skaldjur. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex.

Systembolagsnummer: 7430 225,00 kr

Vill du servera Champagne föreslår vi Jeanmaire Brut som är torr och mycket frisk med fina inslag av gröna äpplen, citron, mineral samt en trevlig brödig ton. Finns även på halvflaska!

Fler midsommarrecept
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager