Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja.

Ett lyxigt recept på smörstekt torskrygg med len sötpotatisspuré och basilikaolja. Till rätten rekommenderar vi ett glas chardonnay viognier från Drostdy-Hof.
Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja
Rating
4

Basilikaolja

1 kruka basilika
1/2 dl olivolja
1/2 citron
salt
peppar
1. Mixa en kruka basilika med olivolja, citronsaft, salt och peppar med en stavmixer. Ställ åt sidan fram till servering.

Sötpotatispuré

750 g sötpotatis
500 g mjölig potatis
1 dl grädde
25 g smör
1. Skala potatis och sötpotatis, skär i mindre bitar. Koka upp med en stor kastrull med vatten och salt. Låt koka på låg värme under lock tills den blivit mjuk.
2. Häll av vattnet och pressa potatisen med potatispress tillbaka ned i kastrullen. Värm grädde och vispa med elvisp ned i den pressade potatisen tillsammans med 25 g smör.
3. Smaka av sötpotatispurén med salt och peppar. Låt stå under lock under tiden torsken steks så den håller värmen.

Smörstekt torskrygg

600 g torskrygg
75 g smör
1. Tina fisken om den är fryst. Salta och låt stå framme i rumstemperatur tills den
ska stekas.
2. Hetta upp en stekpanna med 75 g smör.
3. Stek torskryggen ca. 3–4 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°c. Spara det överblivna smöret i stekpannan till att hälla över fisken vid servering.
4. Servera tillsammans med sötpotatispurén toppad med basilikaolja.

Vin till smörstekt torskrygg

Systembolagsnummer: 15558 219,00 kr

Till torskryggen rekommenderar vi denna torra och medelfylliga chardonnay viognier med smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen. Vinet bjuder på balanserad syra och ett fruktigt avslut.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager