Snittar till cava - Halloumivåfflor med tre matiga toppings.

När jag för första gången testade att göra halloumivåfflor tänkte jag att dessa måste göra sig ypperligt att använda som bas när man ska göra snittar. Och det skulle visa sig vara helt sant! Liksom krispigt, salt och lite sprött. Dessutom otroligt lätt att göra.

Idag var jag sugen på fräscha snittar, som man kan vara såhär på våren. Den ena röran består av färskost och pepparrot som toppas med krispigt äpple och den andra innehåller avokado och mango, toppad med kallrökt lax och sparris. Den tredje, som är för god för att inte få vara med, är en krämig räkröra med smak av chili och ingefära. Alla passar perfekt tillsammans med de krispiga halloumivåfflorna.

Till mina härliga snittar passar ett bubblande glas med Jaume Serra Tulip Cava fint. Ett bubbel med härliga inslag av äpple, citrus och blommor.
Snittar till cava - Halloumivåfflor med tre matiga toppings
Rating
8 st snittar
45 min

Halloumivåfflor (2 st)

200 g halloumi
1 msk potatismjöl
1. Riv halloumi grovt på ett rivjärn.
2. Pudra över potatismjöl och blanda väl.
3. Fördela den rivna halloumin i ett varmt våffeljärn och grädda dina halloumivåfflor gyllene.

Pepparrot- och färskoströra

100 g naturell färskost
1 msk riven pepparrot
1 nypa salt
1 grönt äpple
4 rädisor
Färsk dill
1. Blanda samman färskost med riven pepparrot och salt.
2. Bred ut detta på 3 eller 4 av dina halloumihjärtan.
3. Finhacka ett grönt äpple och fördela över färskosten.
4. Tvätta och skiva rädisorna tunt.
5. Toppa dina snittar med de skivade rädisorna och en kvist färsk dill.

Avokado- och mangoröra med lax

2 mogna avokados
1/2 mogen mango
1 nypa salt
1 tsk färskpressad lime
1/2 rödlök
3 sparrisar
3 skivor kallrökt lax
1. Mosa avokadon med hjälp av en gaffel.
2. Skär mangon i små bitar och blanda i avokadon tillsammans med salt och lime.
3. Skala och finhacka löken. Blanda i den.
4. Koka sparrisarna i lättsaltat vatten tills de mjuknat något. Skär i bitar.
5. Finhacka laxen och blanda med sparrisen.
6. Bred ut avokado- och mangoröran på 3-4 av dina halloumihjärtan.
7. Toppa snittarna med sparris och lax.

Räkröra med chili och ingefära

100 g räkor utan skal
1/4 rödlök
1/2 chili
1/2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1 msk dill
1 tsk finriven ingefära
Saft och skal från 1/2 lime
Salt och peppar
1. Hacka räkorna och lägg i en skål.
2. Skala och finhacka löken och chilin.
3. Blanda i räkorna tillsammans med crème fraîche, majonnäs, dill, ingefära, lime, salt och peppar. Gör gärna röran en dag i förväg så smakerna riktigt hinner utvecklas.
4. Bred ett lager räkröra på 3-4 halloumihjärtan. Toppa gärna dina snittar med någon hel räka och lite färsk dill.

Cava med vårkänsla till vårens snittar:

Systembolagsnummer: 71062 99,00 kr

Till halloumivåfflorna passar den här tulpancavan fint! Doften i Jaume Serra Tulip Cava är fruktig med trevliga inslag av persika, nektarin, citrus, äpplen och en lätt fläkt av blommor. Smaken är fruktig med behagliga bubblor, trevlig fruktsötma med inslag av citrus, persika och nektarin.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager