Solgul fisksoppa med torsk och lax.

En solgul fisksoppa som du kokar på 30 minuter. Bättre än såhär blir det inte. Den här basen utgår jag alltid ifrån. Sen kan du om du vill lyxa till det och tillsätta räkor, musslor eller kanske havskräfta? En klick aioli?

/Linnéa
solgul fisksoppa med torsk och lax
Rating
4
30 min
1 gul lök
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 stjälkselleri
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
2 msk skaldjursfond
2 dl vatten
2 1/2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 dl créme fraîche
300 g fryst lax i bitar
300 g fryst torsk i bitar
färsk dill
salt
ett gott bröd
1. Hetta upp smör i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva purjolök och selleri fint. Fräs mjukt i smöret på medelvärme.
2. Tillsätt saffran och tomatpuré. Låt steka ytterligare några minuter.
3. Slå på skaldjursfond, vatten, vin och grädde. Låt detta koka utan lock i cirka 5 minuter. Sänk värmen något och tillsätt grädde och 1 dl av créme fraîchen. Låt småkoka i 10 minuter.
4. Ha i fisken och låt den bli genomvarm men inte koka sönder.
5. Smaka av med salt och lite färsk dill.
6. Toppa varje tallrik med en klick uppvispad créme fraîche och färska dillvippor. Servera ett gott bröd till.

Vintips till fisksoppa med saffran:

Systembolagsnummer: 2069 199,00 kr

Drostdy-Hof Chenin Blanc har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. Smaken är frisk och fruktig med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen. Passar alldeles utmärkt till en fisksoppa.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager