Sommartrifle.

Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till årets midsommar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber. Det är ju en oslagbar kombination. Jordgubbarna och rabarbern varvas med knapriga digestivekex och en silkeslen färskostkräm. Fantastiskt gott!
Sommartrifle
Rating
4 portioner
15 min

Sommartrifle

250 g jordgubbar
2 stjälkar rabarber
2 msk honung
1 msk strösocker
3 dl grädde
200 g creme cheese
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk florsocker
ca 12 digestivekex
färska jordgubbar
1. Dela jordgubbarna och rabarbern i små bitar. Lägg dom i en kastrull och slå på vin, honung och socker. Låt koka tills frukten är helt mjuk. Smaka eventuellt av med mera socker beroende på hur sura rabarbern är.
2. Vispa grädde fluffigt och blanda ner creme cheese, vanilj och florsocker.
3. Krossa digestivekexen.
4. Varva gräddblandning, frukt och digestivekex i fina glas eller glasburkar. Toppa varje med lite färska jordgubbar. Servera direkt.
Systembolagsnummer: 2741 109,00 kr

Både i och till sommartriflen rekommenderas det här desservinet från Nederburg.

Vinet har en kryddig, fruktig doft av torkade aprikoser, nektar, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Balanserad syra och lång söt eftersmak.

Linnéas midsommarmeny:

På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!

Läs mer

Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!

Läs mer

När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.

Läs mer

Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!

Läs mer

Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager