Spanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjoner.

Idag har jag ett rött vin från Rioja i glaset, och i Rioja kallas smårätter som den här för pinchos. Jag har gjort tre olika varianter; makalöst goda kroketter med manchego och serranoskinka, smör- och vitlöksmarinerade champinjonspett och sist crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär. Fyll ut med goda oliver, nötter, mer bröd, olja, ostskivor och skinka som blir över från tillagningen och du har en härlig kväll i småätandets tecken framför dig!

Till mina pinchos passar ett glas Faustino VII perfekt. Det är en Rioja med fruktig doft och smak av blåbär och plommon samt en fin ton från faten.
Spanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjoner
Rating
6 st
20 min

Spett med vitlöksfrästa champinjoner

12 champinjoner
Olja
100 g smör
2 vitlöksklyftor
Salt
6 bitar skinka (t.ex. serrano)
6 brödbitar
1. Ta bort foten från alla champinjoner.
2. Hetta sedan upp en stekpanna med lite olja och stek champinjonerna på båda sidor under ett par minuter så de får färg och börjar mjukna.
3. Skala och finhacka vitlöken.
4. Lägg i både smör och vitlök i stekpannan. Stek vitlök och champinjoner ihop några minuter och skopa det smälta smöret och vitlöken över champinjonerna. Se till att vitlöken inte bränns vid!
5. Placera ut 6 st brödbitar. Trava två champinjoner i varandra, ovanpå brödskivan och stick i en cocktailpinne. Linda sist runt en bit skinka.
Systembolagsnummer: 22662 89,00 kr

Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager