Douglas Laing

Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky.

Douglas Laing sortiment

Glasgow-baserade Douglas Laing & Co grundades 1948 av Fred Douglas Laing ”FDL” och drivs idag av tredje generationen Laing’s genom sonen Fred. Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky. I portföljen går det att hitta en hel bunt med välkända whiskymärken där Philipson Söderberg bland annat representerar Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie och Rock Oyster på den svenska marknaden. 

Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky. En väsentlig del i verksamheten är det unika lager av olika maltwhiskysorter som företaget har att tillgå efter flera decennier av uppbyggnad. Några av de finaste och mest högkvalitativa whiskysorterna som går att få tag i. De blandar och buteljerar med stort engagemang och med väldig fingertoppskänsla och har uppnått ett välförtjänt gott rykte när det kommer till stil och smak. Ändå jobbar man ihärdigt för att hela tiden bli ännu bättre fortsätta erbjuda toppkvalitet. 

Douglas Laing Scallywag

För att bibehålla karaktären av den klassiska skotska whiskyn används ingen kylfiltrering i framställningen och man tillsätter heller inga färgämnen. Istället vill man försöka bevara så mycket djup och karaktär från originalwhiskyn som möjligt. Fred och globala ambassadören Jan är nästan ständigt på resande fot för att hålla i provningar och sprida ordet om den whisky som de älskar allra mest. Idag har Douglas Laing lyckats bygga upp en liten men växande skara lojala anhängare runt om i världen. Från fjärran Östern till Ryssland och vidare till Europa och USA.

Besök Douglas Laings hemsida