Skogito.
Skogito kommer från Bella Porciles bok "Vilda drinkar" och innehåller bl.a. O.P. Anderson Björk, gransirap och harsyra.
Läs mer »Här är Bella Porciles recept på hur du gör en sockerlag smaksatt med gran från hennes bok "Vilda drinkar". Du får både en variant som tar lite tid och en som går relativt fort att göra.
Denna skogiga sirap kan framställas på två olika sätt. Om du vill lägga lite tid och kärlek och belönas med en fylligare och mer smakrik sirap väljer du den första varianten; om du har lite mer bråttom men ändå vill ha en syrup med smak kör du på den andra. Och vill du göra det ännu enklare för dig kan du köpa den delikata gransirap som Skogens Sköna Gröna framställer, under produktnamnet granzirup.
granskott
socker (helst råsocker)
några citroner
Varva granskott och socker i en glasburk med tätslutande lock. Jag gillar att använda råsocker eftersom jag tycker att det ger en fylligare smak.
Ställ burken i ett soligt fönster i ca 1 månad och vänd på den då och då.
Lägg sen över i kastrull och tillsätt några skivade citroner.
Värm upp allt, sila bort skotten och häll upp sirapen på väl rengjord glasflaska.
1 del socker
1 del vatten
granskott och grankvistar
Gör först en sockerlag genom att värma upp lika delar socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp.
Lägg i grankvistar och granskott och dra av från plattan.
Låt svalna, täck med lock och låt dra något dygn innan du silar den.
Häll upp på väl rengjord flaska.
Skogito kommer från Bella Porciles bok "Vilda drinkar" och innehåller bl.a. O.P. Anderson Björk, gransirap och harsyra.
Läs mer »Kott å gott är en av Bella Porciles drinkar från hennes bok Vilda Drinkar. Den görs med bl.a. bourbon, bitter och en spännande tallkottesyrup.
Läs mer »