Honeymoon.

Calvados är en fantastisk avec efter maten men att blanda den med andra ingredienser i en cocktail är inte alls en dum idé. 

Honeymoon cocktail
Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Frankrike

Systembolaget nr:

5801

355,00 kr


Calvados är en fantastisk avec efter maten men att blanda den med andra ingredienser i en cocktail är inte alls en dum idé. Bartendern och skribenten Tina Shine bjuder därför på den gamla klassiska calvados-cocktailen Honeymoon, som hon tycker är värd en revival.

Ingredienser

 • 60 ml Boulard Calvados

 • 10 ml D.O.M Bénédictine

 • 10 ml Cointreau

 • 5 ml sockerlag

 • 20 ml citronjuice

 • *Flamberad citronzest

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en shaker.

  2. Skaka på is och sila ner i ett martiniglas

  3. Garnera med flamberad citronzest. * Flamberad citronzest innebär att man skär en oval bit från zesten, håller den snett över drinken (ca 45 grader), däremellan håller man en brinnande tändsticka med vilken man hettar upp zesten i knappt en sekund innan man pressar ut den naturliga citrusoljan från zesten så att den skvätter ner i drinken (efter att ha flamberats genom elden). Det kan ta ett tag att få till det, men det ger en härlig karamelliserad ton av citrusoljan och det ser också rätt coolt ut!

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

355,00 kr


Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.