Höstig fördrink med sangria.
Ljuvligt recept på sangria med en twist av höst.
Sangria är kanske något man främst förknippar med sommar, sol och lata dagar i skuggan. Men det passar faktiskt precis lika bra att servera sangria på hösten. Här har jag kryddat upp min sangria med lite härliga höstkryddor. Vill man kan man även slå i lite prosecco precis innan servering!
Ingredienser
1 L Don Simon Sangria
3 hela kanelstänger
4 stjärnanis
2 cm färsk ingefära
1 granatäpple
1 blodapelsin
Kanelstänger för dekoration
Isbitar
Gör så här
Häll sangrian i en kastrull. Tillsätt kryddorna. Låt allt koka upp.
Stäng av värmen och sätt på ett lock på kastrullen. Låt sangrian stå och dra i minst 30 minuter.
Sila av kryddorna och ställ drycken kallt så den svalnar helt.
Kärna ur ett granatäpple och skiva en blodapelsin.
Fördela granatäpplekärnor, blodapelsin och is i glas. Häll på den kalla sangrian.
Lägg gärna i en kanelstång i varje glas som dekoration.
Sangria till Linnéas höstiga fördrink:
Don Simon Sangria, 1 liter
90,00 kr
Världens mest sålda sangria! Kryddig doft av apelsinskal, körsbär, kanel och citron.