Josephine Sondlos Espresso Martini.

Josephine Sondlo är korad till Sveriges bästa bartender. Här visar hon sitt allra bästa recept på en hållbar Espresso Martini. 

Espresso Martini med Explorer
logo

1

logo

0 h 15 min

Bakom receptet till denna Espresso Martini står Josephine Sondlo – korad till Sveriges bästa bartender och, genom hennes insatser i världens största bartendertävling World Class, en av de tio bästa bartenders i världen. – Med den här drinken vill jag uppmana alla att ta tillvara på restavfallet till en dryck som förgyller och piggar upp i vardagen - kaffe! Så när morgonkoppen står klar, släng inte sumpen. Förutom att det är ett mirakelmedel mot repor i trämöbler så kan det också vara en god ingrediens till en Espresso Martini. Testa själv om du inte tror mig!

Espresso Martini:

Ingredienser

 • 4,5 cl Explorer vodka

 • 4 tsk kaffesocker:

 • 1 dl rött vin, eller röd vermouth

 • 2 msk kaffesump

 • 1 dl socker

 • 1 shot (ca 2,5-3 cl) espresso

Gör så här

  1. Förbered kaffesocker genom att hälla 1 dl vin (eller vermouth) och 2 msk kaffesump i en burk med lock. Skaka om ordentligt och låt stå i minst 90 minuter. Ju längre du låter blandningen stå, desto mer kommer det smaka.

  2. Sila av och tillsätt lika delar (ca 1 dl) socker. Rör om till sockret lösts upp helt.Häll upp i ren flaska och förvara kallt. (Kaffesockret håller ungefär i 3-4 veckor).

  3. Häll upp alla ingredienser i en shaker, fyll på med is och skaka tills drinken blivit riktigt kall.

  4. Sila upp i ett kylt cocktailglas och servera direkt.

Explorer Vodka, 700ml

214,00 kr


Explorer Vodka har varit en svensk klassiker sedan 60-talet. Explorer Vodka har en ren, mjuk och rund smak med en viss sädeskaraktär och en svag sötma. Den rena smaken gör att den är lämpad som bas i groggar och drinkar av alla dess slag.

Recept: Josephine Sondlo

Matgeek och Josephine Sondlo

Hållbara drinkar med Explorer.


Det ska inte vara svårt att vara klimatsmart. Här visar den prisbelönta bartendern Josephine Sondlo och YouTube-profilen Johan ”Matgeek” Hedberg hur du kan göra klimatsmarta drinkar med Explorer.

Läs mer »
explorer flädergin på linneduk med drink och citron

Explorer


Explorer Vodka är ett av våra kanske mest väletablerade spritvarumärken, en klassiker som likt knäckebröd eller stekt strömming tillhör det ursvenska.

Läs mer »