Örjan Westerlund om gin, förbudstiden och drinkens födelse.
Vi välkomnar vår nye krönikör, dryckesexperten Örjan Westerlund, som här djupdyker i gin, förbudstidens barliv och drinkens födelse.
Läs mer »Recept på den vinnande cocktailen (hemmamixar-priset) i tävlingen årets GT 2019.
Årets GT är skapad av Örjan Westerlund som vann hemmamixar-priset i Schweppes tävling Årets GT 2019. Juryns motivering löd: "Vinnarens GT lyckas med det omöjliga, att vara lika delar uppenbar som utmanande. Att kombinera något som på förhand kan ses som omaka ingredienser var ett modigt drag som resulterade i en smakmässig fullträff. Denna GT lyckas på ett kaxigt sätt flirta med de klassiska GT smakerna, men får med hjälp av ett överraskningsmoment till en riktigt cool twist."
Mango
Passionsfrukt
Flädersaft
Limejuice
Ta lika delar av samtliga ingredienser och mixa ihop dessa till en slät puré.
Grovt krossad is
5 cl Hernö Gin
2 cl mango & passionsfruktpuré
Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus
4 cl A Ship full of IPA
1 kvist rosmarin
1 kvist citronmeliss
Ta rikligt med grovt krossad is i glaset.
Fyll på med gin, mango & passionsfruktspuré och häll i Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus.
Toppa med IPA:n och garnera med rosmarin och citronmeliss.
Vi välkomnar vår nye krönikör, dryckesexperten Örjan Westerlund, som här djupdyker i gin, förbudstidens barliv och drinkens födelse.
Läs mer »Hernö Gin har inlett ett samarbete med Anora så att de kan få tid till att göra det dem gör bäst — att tillverka världens bästa gin.
Läs mer »En klassisk Gin & Tonic går alltid hem och denna görs med Hernö Gin och Thomas Henry tonic.
Läs mer »Hernö Gin ginbar har öppnat på Södermalm i Stockholm. Den stora lokalen bjuder på en äkta Hernö-känsla och goda gindrinkar.
Läs mer »