Krydda egen snaps.
Krydda din egen snaps! Här tipsar Jonas Odland som är Master Blender på O.P. Anderson Distillery om två olika sätt att krydda snapsen - beroende på hur bråttom du har.
Läs mer »Mia Gahne ger här sitt recept på midsommarsnaps!
1 flaska Explorer, 70 cl
6 jordgubbar, sköljda och delade i kvartar
1 kvist färsk rosmarin, sköljd
1 citron, tvättad
Peta ner jordgubbar och rosmarin i brännvinsflaskan.
Skala citronen tunt med potatisskalare och pilla ner skalet i flaskan. Du kan behöva hälla av lite sprit för att det ska få plats.
Sätt på korken och ställ flaskan ljust i några timmar. Servera i iskalla glas. Det som blir över kan du sila och hälla upp på flaska dagen efter.
215,00 kr
Vanligen när man kryddar brännvin är det bra att använda ett brännvin med lägre alkoholhalt för att kryddorna ska komma till sin fördel. Men till Mia Gahnes recept som innehåller vattenrika bär bör man använda ett alkoholstarkare alternativ. Vi föreslår därför att du använder Explorer Vodka.
Recept: Mia Gahne
Krydda din egen snaps! Här tipsar Jonas Odland som är Master Blender på O.P. Anderson Distillery om två olika sätt att krydda snapsen - beroende på hur bråttom du har.
Läs mer »Snapsvisan - en trevlig tradition och unik visskatt vi gärna vill föra vidare! Här hittar du ett sånghäfte med traditionella snapsvisor som hör hemma på midsommar.
Läs mer »Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till rätter på det klassiska midsommarbordet men även till bordet med vegansk mat.
Läs mer »