Mia Gahnes midsommarsnaps.

Mia Gahne, aktuell med kokboken "Somriga Sallader", ger här sitt fina recept på midsommarsnaps!

Mia Gahnes midsommarsnaps
Explorer Vodka, 700ml

Explorer Vodka, 700ml

Finland

206,00 kr


Mia Gahne ger här sitt fina recept på midsommarsnaps!

Mia Gahnes midsommarsnaps

Ingredienser

  • 1 flaska Explorer, 70 cl

  • 6 jordgubbar, sköljda och delade i kvartar

  • 1 kvist färsk rosmarin, sköljd

  • 1 citron, tvättad

Gör så här

    1. Peta ner jordgubbar och rosmarin i brännvinsflaskan.

    2. Skala citronen tunt med potatisskalare och pilla ner skalet i flaskan. Du kan behöva hälla av lite sprit för att det ska få plats.

    3. Sätt på korken och ställ flaskan ljust i några timmar. Servera i iskalla glas. Det som blir över kan du sila och hälla upp på flaska dagen efter.

Explorer Vodka, 700ml

206,00 kr


Vanligen när man kryddar brännvin är det bra att använda ett brännvin med lägre alkoholhalt för att kryddorna ska komma till sin fördel. Men till Mia Gahnes recept som innehåller vattenrika bär bör man använda ett alkoholstarkare alternativ. Vi föreslår därför att du använder Explorer Vodka.