Mojito med calvados.
En Mojito som får en extra piff av Boulards Calvados.
Mojito är en av de fräschaste drinkarna som passar extra bra på sommaren. En traditionell Mojito är en blandning av rom, sodavatten, sockerlag, lime och mynta. Vi har en egen tolkning på denna klassiker. Utforska vårt mojitorecept nedan med vår fantastiska Calvados, Ginger Ale, sockerrörssirap samt lime toppat med mynta. Det blir en fruktig cocktail med riktig äppelsmak som gör att den sticker ut från en klassisk Mojito.
Mojito med calvados
Ingredienser
4 cl Boulard Grand Solage
1 cl sockerrörssirap
6 cl ginger ale
½ lime
myntablad
Gör så här
Häll sockerrörssirap i ett glas och lägg i lime och myntablad.
Tryck med en muddler för att pressa ut limejuicen, men vrid inte för då skadas lätt myntabladen.
Häll i calvados och lite Ginger Ale och rör om. Toppa med Ginger Ale.
Garnera med mynta och lime.
Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml
356,00 kr
Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska Calvados, och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Den idealiska blandningen är 40% bittra, 40% söta och 20% syrliga äpplen. Karaktäristiskt för Boulard Grand Solage är dess äppeldoft och skimrande färg. Mjuk och ren, helt utan den finkelsmak som man ofta hittar i sämre calvadoser.
Thomas Henry Ginger Ale
Gjord med noga utvalda ingredienser och bjuder på en unik smakupplevelse; behagligt kryddig med tydliga ingefärstoner.
Sangrito - Sangria Mojito.
Sangria kan serveras på många sätt. Varför inte testa en variant som hämtat inspiration av den härliga drinken Mojito?
Läs mer »Calvados & Tonic.
Den fantastiska äppelkonjaken från Normandie fungerar alldeles utmärkt tillsammans med tonic!
Läs mer »Rabarbermojito.
I denna uppfriskande mojitovariant blandas Koskenkorva Rhubarb med smak av rabarber och granatäpple med limejuice och mynta.
Läs mer »