Smoky Sour.

Smoky Sour är en spännande version av klassikern Whiskey Sour och är en drink med både syrliga, söta och rökiga inslag.

Smoky Sour
Big Peat

Big Peat

Storbritannien

Systembolaget nr:

8031401

519,00 kr


Underberg 3x20 ml

Underberg 3x20 ml

Tyskland

Systembolaget nr:

73404

62,00 kr


logo

1

logo

0 h 1 min

Smoky Sour:

Ingredienser

  • 50 ml Big Peat Islay Blended Malt

  • 15 ml mörk sockerlag (på farinsocker)

  • 20 ml citronjuice

  • Några droppar Underberg (eller annan bitter)

  • 1 äggvita

  • Is

  • Apelsinzest

Gör så här

    1. Häll alla ingredienser och is i en shaker.

    2. Skaka och häll upp i ett whiskyglas.

    3. Vänta på skummet och garnera med apelsinzest.

Big Peat

519,00 kr


Big Peat är en så kallad vatted malt (blended malt). I blandningen ingår whisky från Ardbeg, Caol Ola, Bowmore och Port Ellen. Med 40 i ppm bjuder Big Peat på en kraftig Islaykaraktär. Smaken bjuder på inslag av sälta, vanilj och lakrits samt en kraftig rökighet. Avslutas med en lång eftersmak och ett härligt avslut med torv och sälta.

Underberg 3x20 ml

62,00 kr


En örtdigestif baserad på örter från 43 olika länder som bjuder på en fin sötma i balans med bitterheten. Den är fri från gluten och utan tillsatt socker. Den är buteljerad i praktiska portionsflaskor som säkrar den perfekta mängden örter och aktiva ingredienser. Här i en förpackning om 12st flaskor á 20ml.

Se hur du gör Smoky Sour:

Douglas Laing sortiment

Douglas Laing


Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky.

Läs mer »
Underbergflaska

Underberg


I fem generationer har familjen Underberg tillverkat sin örtdigestif i Rheinberg enligt den hemliga "Semper Idem"-proceduren.

Läs mer »