Smoky Sour.

Smoky Sour är en spännande version av klassikern Whiskey Sour och är en drink med både syrliga, söta och rökiga inslag.

Smoky Sour
Big Peat

Big Peat

Storbritannien

Systembolaget nr:

8031401

522,00 kr


Underberg 3x20 ml

Underberg 3x20 ml

Tyskland

Systembolaget nr:

73404

64,00 kr


logo

1

logo

0 h 1 min

Smoky Sour:

Ingredienser

  • 50 ml Big Peat Islay Blended Malt

  • 15 ml mörk sockerlag (på farinsocker)

  • 20 ml citronjuice

  • Några droppar Underberg (eller annan bitter)

  • 1 äggvita

  • Is

  • Apelsinzest

Gör så här

    1. Häll alla ingredienser och is i en shaker.

    2. Skaka och häll upp i ett whiskyglas.

    3. Vänta på skummet och garnera med apelsinzest.

Big Peat

522,00 kr


Big Peat är en så kallad vatted malt (blended malt). I blandningen ingår whisky från Ardbeg, Caol Ola, Bowmore och Port Ellen. Med 40 i ppm bjuder Big Peat på en kraftig Islaykaraktär. Smaken bjuder på inslag av sälta, vanilj och lakrits samt en kraftig rökighet. Avslutas med en lång eftersmak och ett härligt avslut med torv och sälta.

Se hur du gör Smoky Sour:

Douglas Laing sortiment

Douglas Laing


Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky.

Läs mer »
Underbergflaska

Underberg


I fem generationer har familjen Underberg tillverkat sin örtdigestif i Rheinberg enligt den hemliga "Semper Idem"-proceduren.

Läs mer »