Vin chaud.
Vin chaud kan du enkelt göra hemma. Bara du har rött vin, kanelstång, stjärnanis, nejlikor och socker. Vill du lyxa till det adderar du apelsin och andra kryddor.
Vin chaud kan du enkelt göra hemma. Bara du har rött vin, kanelstång, stjärnanis, nejlikor och socker. Vill du lyxa till det adderar du apelsin och eventuellt lite ingefära och muskot.
Ingredienser
750 ml rött vin
1 apelsin
1-2 kanelstänger
0,6 dl farinsocker
2 stjärnanis (hela)
2 nejlikor torkade
en nypa muskot
Gör så här
Tvätta apelsinen och skär den i skivor.
Häll vinet i en kastrull och lös upp sockret i vinet under omrörning på låg temperatur.
Lägg i apelsinskivorna och kryddorna i vinet.
Låt blandningen stå och dra på värme i ca. 20 minuter. Observera att vinet inte ska koka.
Stäng av värmen och låt blandningen dra i ytterligare 5 minuter.
Sila upp vinet i en karaff eller termos.
Servera varmt.
AUSSIE Kangarouge Shiraz
74,00 kr
Ett perfekt vin till din "Vin chaud"! AUSSIE Kangarouge Shiraz har en trevligt fruktig doft med inslag av björnbär, blåbär och sötlakrits. Smaken är fruktig med toner av mörka frukter och bär samt sötlakrits.