Goslings Rum

Goslings Rum är Bermudas äldsta familjeföretag som tillverkar högkvalitativa romsorter.

Goslings

Goslings Rum är Bermudas äldsta familjeföretag. I dag är åttonde generationen aktiva i bolaget. Året var 1806 när James Gosling gav sig av från Kent med sikte på Virginia. Under den farofyllda färden tvingades man gå i nödhamn på Bermuda. Det blev början på Goslings Brothers. Bermuda stod under brittisk flagg och den brittiska flottan provianterade på ögruppen. Sjöfararna var i stort behov av vin och andra drycker för att uthärda livet ombord. Sådant var en bristvara på Bermuda och bröderna Gosling såg affärsmöjligheter. På 1850-talet började Goslings experimentera med att lagra och blanda romsorter.

Flaskorna förseglade man så småningom med ett sigill av svart vax. Efter första världskriget blev Black Seal Rum blev omåttligt populär bland de många turisterna som besökte ögruppen. Resten är som det brukar heta historia. I dag är Black Seal Rum Bermudas största exportprodukt. Black Seal Rum är också en av basingredienseran i Bermudas nationalrätt, fisksoppan Bermuda Fish Chowder.

Bermuda består av över 100-talet små som ligger för sig själva vid Sargassohavet långt ute i västra Atlanten. Ögruppen har bara drygt 60 000 invånare och räknas alltjämt som ett brittiskt territorium. Det finns inget destilleri på Bermuda. Goslings köper in både potstill- och kolonndestillerad rom från i huvudsak Barbados och andra före detta brittiska protektorat, vilket gör att man räknar Goslings rom till den brittiska romskolan.

Besök Goslings Rums hemsida