I baren

Tips på de bästa barerna, intervjuer med bartenders och trendspaningar. Läs historierna bakom legendariska cocktails och deras skapare. Idéer för hemmabaren.

Matgeek och Josephine Sondlo

Hållbara drinkar med Explorer.


Det ska inte vara svårt att vara klimatsmart. Här visar den prisbelönta bartendern Josephine Sondlo och YouTube-profilen Johan ”Matgeek” Hedberg hur du kan göra klimatsmarta drinkar med Explorer.

Läs mer »
Pornstar Martini

Pornstar Martini.


Var började historien om The Pornstar Martini? Denna passionsfruktssensation med det onkonventionella namnet. Tina Shine grottar ner sig i drinkens historia.

Läs mer »
Emil Åreng, Måns Herngren och Adam Lundgren i en bar

Den blinda grisen.


Vi träffade Emil Åreng, Måns Herngren och Adam Lundgren som står bakom podden "Den blinda grisen" som bygger på cocktails, sprit och roliga storys.

Läs mer »
Silljägaren - O.P. Anderson Original och öl

Silljägaren O.P. Anderson.


När man beställer “bärs och järn” är det upp till dig att själv välja spritsort. Men, beställer du en Silljägare får du en bärs och ett järn med O.P. Anderson Original Aquavit och inget annat.

Läs mer »
Dryck av äpple

Njut av olika drycker av äpple i höst.


Septembers skörd av äpplen har inspiretat bartendern och skribenten Tina Shine att djupdyka i äppeldryckernas förlovade land. Hon lär oss om olika drycker av äpplen och ger oss även en inblick i äpplets roll i kulturella sammanhang!

Läs mer »
Örjan Westerlund

Världens bästa Gin i Årets Gin & Tonic 2019.


Hemmamixare och professionella bartenders tävlade i konsten att kittla smaklökarna med en GT. Förstaplatserna gick till bartendern Aron Larsson Firouzbakhsh och hemmamixaren Örjan Westerlund, som charmade juryn genom att bjuda på såväl tradition som kreat

Läs mer »
Martinidrinkar med vodka

Vodka Martini - Bonds favoritdrink.


Vodka är på några håll en underskattad dryck. Ansedd som smaklös och associerad med gränslösa fyllor. Men vodka finns i en mängd variationer, smaker och givetvis prisklasser, vilket gör den väldigt användbar som bas i drinkar.

Läs mer »