Steak Hasse – Recept på Tore Wretmans klassiker

Steak Hasse.

Nedan får du receptet på Tore Wretmans klassiska pepparstek, Steak Hasse, som var en hyllning till Hasse Ekman (Gösta Ekmans pappa).
Steak Hasse
Rating
4 portioner
20 min

Steak Hasse

ca 700 g oxfilé
salt & peppar
smör att steka i
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk kalvfond
3 dl grädde
dijonsenap
haricots vert
1. Ta en oxfilé och klappa in den med peppar och salt. Bryn i smör.
2. Flambera i Grönstedts konjak. Gör inte detta under fläkten då den kan ta eld.
3. Tillsätt finhackad schalottenlök, se till att all stekjuice löser sig. Lyft upp steken.
4. Tillsätt kalvfond och grädde. Koka ihop. Smaka av med dijonsenap och salt.
5. Låt pepparsteken koka med såsen under den sista minuten.
6. Servera Steak Hasse med kokta haricots verts och potatis som t. ex. pommes frites eller pommes château.
Systembolagsnummer: 382 309,00 kr

En enklare cognac som passar bra till drinkar eller till matlagning.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager