3 såser som passar till det mesta.

Här har vi tre underbara såser som passar till många olika maträtter - vad de har gemensamt är att de är passar till samma vin: Falling Feather Ruby Cabernet.

Rödvinssås med kött på träbord.

Den klassiska rödvinssåsen i all ära - den som passar till biffen och som vi gärna skrapar upp från tallriken med en bit potatis. Men ibland vill man ha en sås som passar till kyckling, fläsk, vilt eller annat protein. Här nedan finner du tre recept på spännande såser när du tröttnat på rödvinssåsen!

Alla tre såserna relativt enkla att laga och gjorda för att matcha samma vin. Vinet är ett mjukt cabernet-vin från Kalifornien som finns på bag-in-box, vilket innebär att vinet räcker till både sås och till att dricka till maten! Läs mer om vinet Falling Feather här!

Det fina med de här såserna är att de passar till olika maträtter och protein. Medan skomakarsåsen går fint ihop med både nötkött och kyckling, så passar blåbärssåsen fint med vilt och kalv. Choronsåsen går fint till både kyckling och fläsk.


3 recept på såser som passar till det mesta:

Blåbärssås - en variant av rödvinssås.Blåbärssås

Rödvinssås gjord på blåbär - en ”skogsinspirerad” sås som är en perfekt matchning till vinets örtiga blåbärstoner och generösa fruktighet.

Läs mer
Skomakarsås - alternativ till vanlig rödvinssås.Skomakarsås

Rödvinssås+köttbit=sant. Med den här ”utökade” varianten av rödvinssky får du det lilla extra.

Läs mer
Choronsås, blandning mellan bearnaisesås och rödvinssås.Choronsås

Trött på vanlig bea? Testa den här tomatbaserade bearnaissåsen istället! Passar utmärkt till både kött och kyckling.

Läs mer

Vin till såserna:

Vin i matlagning, här i rödvinssås och ett glas med rött vin.Vin i matlagning – så använder du vinet rätt.

Vin i matlagningen kan definitivt höja smaken på såser, grytor, soppor och efterrätter. Men hur ska man tänka och vad finns det för fallgropar? Här får du alla tips för att använda vin i maten..

Läs mer
Halstrad torskrygg med pumpa- och blomkålsmos och rödvinssåsHalstrad torskrygg med pumpa- och blomkålsmos och rödvinssås.

Pumpa och blomkål är en perfekt kombination i ett mos. Och det passar ypperligt bra till en bit halstrad torsk med en mustig rödvinssås till.

Läs mer
Gravad lax med hovmästarsåsGravad lax med hovmästarsås.

Gravad lax med hovmästarsås passar precis lika bra till jul, påsk och midsommar. Eller när som helst bara för att det är så gott!

Läs mer
Kycklingfilé med färgglatt ris, rökta mandlar och vitvinssåsKycklingfilé med madeira- och mandeldoftande vitvinssås.

Vår dryckesexpert har stått vid spisen och skräddrarsytt en kycklingrätt.

Läs mer