Tranbärssås.

Tranbär nämns inte i några källor från den ursprungliga Thanksgiving-måltiden som skedde på 1600-talet, men idag är Cranberry sauce är ett måste på Thanksgiving.

Tranbär hittar du i frysdisken här i Sverige. Men om de skulle vara svåra att få tag på kan du byta ut tranbären mot frysta lingon. Då får du en lite svensk touch på denna annars väldigt amerikanska middag.
Tranbärssås
Rating
6
20 min
225 g tranbär (frysta går bra)
2 dl brun farin
saft från 1 apelsin
2 kanelstänger
1. Lägg tranbär, socker, apelsinsaft och kanel i en kastrull.
2. Låt allt koka upp och koka på medelvärme i cirka 15 minuter. Tag av från värmen och häll upp på en väl rengjord burk.
3. Förvara tranbärssåsen i kylskåpet.
Fler recept till Thanksgiving:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager