Tranbärssås.

Ett måste till kalkonen. Tranbär hittar du i frysdisken, men om de skulle vara svåra att få tag på kan du använda frysta lingon för en svensk touch.

Tranbärssås

Tranbär nämns inte i några källor från den ursprungliga Thanksgiving-måltiden som skedde på 1600-talet, men idag är Cranberry sauce är ett måste på Thanksgiving. Tranbär hittar du i frysdisken här i Sverige. Men om de skulle vara svåra att få tag på kan du byta ut tranbären mot frysta lingon. Då får du en lite svensk touch på denna annars väldigt amerikanska middag.

Ingredienser

  • 225 g tranbär (frysta går bra)

  • 2 dl brun farin

  • saft från 1 apelsin

  • 2 kanelstänger

Gör så här

    1. Lägg tranbär, socker, apelsinsaft och kanel i en kastrull.

    2. Låt allt koka upp och koka på medelvärme i cirka 15 minuter. Tag av från värmen och häll upp på en väl rengjord burk.

    3. Förvara tranbärssåsen i kylskåpet.

Recept: Linnéa Seidel