Tuna Poke.

Det här receptet på tonfiskpoke kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Och det här är det ursprungliga, rena och enkla sättet att äta en poke på.
Tonfiskpoke
Rating
20 min

Tonfisk:

400 g färsk tonfiskfilé (MSC- eller ASC-märkt), i 1 1⁄2 cm kuber
100 g ljus japansk soja
30 g rostad sesamolja
5 g wakame (sjögräs)
1. Skär tonfiskfilén i 1,5 cm stora kuber.
2. Blanda marinaden och blanda sedan ihop med fisken. Blandningen kan sedan hållas kyld i upp till 48 timmar.

Topping:

fint skivad silverlök
grovhackade macadamianötter
strimlad salladslök
svarta sesamfrön
1. Skär upp toppingen enligt anvisningar och toppa sedan över tonfisken.

Vintips till tonfiskpoke:

Systembolagsnummer: 52969 135,00 kr

YOKO Furmint passar utmärkt till rätter som dessa. Vinet är torrt och friskt med en lätt vaxig textur med en fin smakintensitet där du finner toner av  gula plommon, äpple, honung, citruszest, mandel och mineral.

Fler recept från boken:

Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok.

Läs mer

Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Vi bjuder på vintips till.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager