Tuna Poke.

Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt. 

Tonfiskpoke
YOKO Furmint

YOKO Furmint

Ungern

Systembolaget nr:

5296901

99,00 kr

137,00 kr


logo

0 h 20 min

Det här receptet på tonfiskpoke kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Och det här är det ursprungliga, rena och enkla sättet att äta en poke på.

Tonfisk:

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfiskfilé (MSC- eller ASC-märkt), i 1 1⁄2 cm kuber

  • 100 g ljus japansk soja

  • 30 g rostad sesamolja

  • 5 g wakame (sjögräs)

Gör så här

    1. Skär tonfiskfilén i 1,5 cm stora kuber.

    2. Blanda marinaden och blanda sedan ihop med fisken. Blandningen kan sedan hållas kyld i upp till 48 timmar.

Topping:

Ingredienser

  • fint skivad silverlök

  • grovhackade macadamianötter

  • strimlad salladslök

  • svarta sesamfrön

Gör så här

    1. Skär upp toppingen enligt anvisningar och toppa sedan över tonfisken.

Vintips till tonfiskpoke:

YOKO Furmint

99,00 kr

137,00 kr


YOKO Furmint passar utmärkt till rätter som dessa. Vinet är torrt och friskt med en lätt vaxig textur med en fin smakintensitet där du finner toner av  gula plommon, äpple, honung, citruszest, mandel och mineral.

Recept: Erik Videgård