Tunnbrödssnittar med laxröra.

Tunnbrödssnittar är ett klassiskt tilltugg och den har varianten görs med varmrökt lax, färskost och det funkar utmärkt att även addera pepparrot om du gillar det. 

tunnbrödssnittar med laxröra på tallrik
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7714101

109,00 kr


Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

281415

39,00 kr


logo

4

logo

0 h 15 min

Tunnbrödssnittar är en riktig klassiker! Vilket är helt förståeligt då de är superenkla att göra, går att variera i det oändliga och är otroligt goda! Jag älskar att göra en röra på färskost och lax, men föredrar att använda varmrökt lax istället för den kallrökta vi ofta ser i recept som dessa. Tillsätt gärna pepparrot om du gillar det.

Tunnbrödssnittar med laxröra:

Ingredienser

  • 125 g varmrökt lax

  • 200 g naturell färskost

  • 1 dl hackad gräslök

  • 2 msk citron

  • 3-4 tunnbröd

  • salt

Gör så här

    1. Mosa den varmrökta laxen med en gaffel. Ha i färskost, hackad gräslök och citron. Smaka av med salt.

    2. Bred ut ett lager röra på varje tunnbröd. Rulla ihop till en tight rulle. Täck med plastfolie och låt ligga i kylen tills de ska serveras.

    3. Skär i bitar och lägg upp på ett fat.

    4. Dekorera med hackad gräslök.

Dryckestips till laxsnittar:

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


Mousserande vin passar perfekt till snittarna. Pierre Olivier har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en fin balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Camp Sparkling Brut

39,00 kr


Perfekt för utflykten, picknicken eller campingen - eller när som helst när man inte behöver en hel flaska! CAMP Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

Recept: Linnéa Seidel