Ugnsbakad lök med gruyère och getost.

Här är Linnéas recept på en perfekt förrätt!

Ugnsbakad lök
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Argentina

Systembolaget nr:

1601808

229,00 kr

247,00 kr


logo

4 portioner

logo

1 h 0 min

Genom att ugnsbaka löken under lång tid på låg värme får du en otroligt söt och mild smak på löken. Ugnsbakad lök tillsammans med ost och solroskärnor blir en perfekt förrätt som är lätt att laga! Servera gärna med ett gott bröd till.

Ingredienser

  • 12 små lökar, gärna olika sorter

  • 50 g smör

  • 3 msk finhackad färsk oregano

  • 50 g finriven gruyère

  • Svartpeppar

  • 1 dl solroskärnor

  • 50 g getost

Gör så här

    1. Skala och dela lökarna i halvor eller kvartar, beroende på hur stora de är. Lägg i en ugnsform med snittytan uppåt. Klicka i smöret.

    2. Strö över färsk oregano, gruyère och svartpeppar.

    3. Ugnsbaka i 150°C i cirka 50 minuter, eller tills de är helt mjuka och börjar få färg.

    4. Rosta solroskärnorna i en torr, medelvarm panna.

    5. Strö solroskärnor och smulad getost över de varma, ugnsbakade lökarna. Servera direkt.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

229,00 kr

247,00 kr


Till denna utsökta förrätt med ugnsbakad lök och ost rekommenderar vi ett glas Chardonnay från Finca Las Moras.

Recept: Linnéa Seidel