Ugnsbakad lök med gruyère, getost och solroskärnor

Ugnsbakad lök med gruyère och getost.

Genom att ugnsbaka löken under lång tid på låg värme får du en otroligt söt och mild smak på löken. Ugnsbakad lök tillsammans med ost och solroskärnor blir en perfekt förrätt som är lätt att laga! Servera gärna med ett gott bröd till.
Ugnsbakad lök
Rating
4 portioner
1h
12 små lökar, gärna olika sorter
50 g smör
3 msk finhackad färsk oregano
50 g finriven gruyère
Svartpeppar
1 dl solroskärnor
50 g getost
1. Skala och dela lökarna i halvor eller kvartar, beroende på hur stora de är. Lägg i en ugnsform med snittytan uppåt. Klicka i smöret.
2. Strö över färsk oregano, gruyère och svartpeppar.
3. Ugnsbaka i 150°C i cirka 50 minuter, eller tills de är helt mjuka och börjar få färg.
4. Rosta solroskärnorna i en torr, medelvarm panna.
5. Strö solroskärnor och smulad getost över de varma, ugnsbakade lökarna. Servera direkt.
Systembolagsnummer: 16018 229 kr

Till denna utsökta förrätt med ugnsbakad lök och ost rekommenderar vi ett glas Chardonnay från Finca Las Moras.

Linnéa Seidel

Om Linnéa Seidel

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager