Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung.

Brysselkål har en given plats på julbordet. Men glöm de trista, överkokta och lätt beska sakerna man undvek som pesten! Här har brysselkålen ugnsrostats och serveras med både bacon och granatäpple.
Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung
Rating
4
500 g brysselkål (gärna färska)
25 g smör
flingsalt
flytande honung
2 pkt bacon
1 st granatäpple
1. Ansa och skär bort fula blad från bryssekålen. Dela dem i tu. Lägg i en ugnsfast form.
2. Skär smöret i små bitar och fördela över. Strö flingsalt och flytande honung över brysselkålen.
3. Ugnsrosta i 200 °C i cirka 20 minuter eller tills brysselkålen är helt mjuka.
4. Skär baconet i små bitar och knaperstekt i en stekpanna.
5. Dela granatäpplet och tag ur kärnorna.
6. Lägg upp de ugnsrostade brysselkålen tillsammans med bacon och granatäpple på ett fat.
Systembolagsnummer: 16018 229,00 kr

Ett ekologiskt, mångsidigt torrt vin från Argentina gjort på druvan Chardonnay. Smak av tropisk frukt, fat och vanilj. Passar även utmärkt till julbordets kallskurna och lax.

Fler rätter till julbordet:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager