Karljohansrisotto med cashewsmör.
Här får du ett gott och krämigt recept på svamprisotto gjord på karljohanssvamp och cashewsmör från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs mer »Linnéa har experimenterat med vegetariska biffar och här är en riktig fullträff!
Frankrike
Systembolaget nr:
2151
125,00 kr
Jag älskar att experimentera med olika slags vegetariska biffar. Med blandat resultat måste erkännas. Här om veckan testade jag en ny variant av broccolibiffar. Ja, det skulle alltså bli broccolibiffar men resultatet blev så sorgligt att jag inte ens vill tänka på det.
De här svampbiffarna tillsammans med gräddstuvad grönkål däremot, de blev en 10-poängare redan första gången jag gjorde dem. De höll ihop fint och blev grymt goda! Tillbehören går att variera i det oändliga men gräddstuvad grönkål blev verkligen en riktig höjdare till!
ca 500 g blandad, färsk svamp
1 gul lök
1 msk smör
3 ägg
1 1/2 dl ströbröd
2 dl riven smakrik ost
1 msk grönsaksfond
Salt och peppar
Hacka svamp och lök riktigt fint. Stek på medelvärme tills all vätska har kokat bort.
Tillsätt smöret och stek tills allt fått en gyllene färg. Ställ åt sidan för att svalna.
Blanda samman ägg, ströbröd, riven ost och grönsaksfond. Rör ner den stekta svampen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Forma till biffar med lätt fuktade händer.
Stek biffarna gyllene i rikligt med olja.
ca 400 g grönkål
Olja att steka i
1 msk grönsaksfond
1 msk dijonsenap
2 dl grädde
Salt och peppar
Skölj kålen, repa och skär den i mindre bitar.
Stek kålen mjuk utan att den får färg i en stekpanna.
Tillsätt fond, senap och grädde. Koka i cirka 10 minuter.
Smaka av den gräddstuvade grönkålen med salt och peppar.
Rårörda lingon
Kokta, skivade rödbetor
Salladsblad
Servera svampbiffarna och den gräddstuvade grönkålen tillsammans med rårörda lingon, skivade rödbetor och några fina salladsblad.
Låt fredagsmyset börja!
125,00 kr
Till svampbiffarna smakar ett glas Côtes-du-Rhône från Xavier Vignon utmärkt. Vinet har en mjuk, fruktig och kryddig smak med inslag av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel.
Recept: Linnéa Seidel
Här får du ett gott och krämigt recept på svamprisotto gjord på karljohanssvamp och cashewsmör från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs mer »Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer »Recept på Linnéas marockanska aubergine- och kikärtsgryta fylld med kryddor och smak.
Läs mer »