Tilltugg till prosecco: Våfflor med ädelost och blåbär

Våfflor med ädelost och blåbär

Linnéa har skapat två goda tilltugg till Prosecco-cocktails. Här får du recept på frasiga våfflor med ädelost och blåbär!
Frasvåfflor med ädelost och blåbär tilltugg till prosecco
Rating
30 min

Frasiga våfflor

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
smör
1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål, tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med lite smör innan varje gräddning.
3. Grädda våfflorna. Lägg ut de färdiggräddade våfflorna på ett galler, då behåller de sin frasighet.

Ädelostkräm

140 g GräddÄdelost
1 dl kvarg
1. Smula ner osten och mosa den med en gaffel. Blanda väl med kvargen.
2. Låt stå kallt cirka 30 minuter innan servering.

Blåbärssylt med kardemumma

250 g blåbär
1 dl strösocker
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
1. Lägg bär, socker, kardemumma och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka på medelvärme i cirka 15 minuter. Tag av kastrullen från plattan. Ha upp i en väl rengjord burk.
2. Dela varje våffla så du får ut hjärtan. Bred på en klick ädelostkräm och ha sedan på lite blåbärssylt så har du ett perfekt tilltugg till Proseccon!

Melon- och getostspett ->

Recept på prosecco-drinkar till:

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager