Vårrullar Cha Gio.

Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare" och vårrullarna passar lika bra till förrätt som huvudrätt.
Cha Gio Vårrullar i korg mot svart bakgrund
Rating
4
1h

Vårrullar:

30 g munggroddsnudlar
60 g råa wannameiräkor (små skalade) ASC-märkta
250 g fläskfärs
2 rivna vitlöksklyftor
3 finhackade schalottenlökar
1 1⁄4 dl riven morot
svartpeppar
2 msk fisksås
40 fyrkantiga springroll skins (vårrulledegplattor) ca 10–15 cm långa
ägg till pensling
olja till fritering
1. Häll kokande vatten över nudlarna, låt stå i 10 min, sila av, spola med kallt vatten och klipp med sax i småbitar. Hacka räkorna till färs. Blanda ingredienserna till fyllningen.
2. Blanda samtliga ingredienser till såsen.
3. Fyll degplattorna genom att lägga 1 msk fyllning mitt på plattan. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik de motstående sidorna mot varandra så att de möts på mitten. Vik sedan över den del som nu är under fyllningen och rulla ihop till en slät rulle. Försök få ut så mycket luft som möjligt ur rullen, annars kan den explodera vid friteringen. Man kan förbereda rullarna genom att förfritera dem i 170-gradig olja i 1 minut för att sedan fritera igen, precis innan servering.
4. Fritera vårrullarna i 185-gradig olja i ca 3 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Tillbehör:

huvudsallat
färsk mynta
färsk koriander
nuoc cham dippsås
1. Lägg upp vårrullarna på sallatsbladen med mynta och koriander.
2. När du ska äta tar du ett sallatsblad i handen, lägger på en rulle, lite koriander och mynta, rullar ihop och doppar i såsen.

Vintips till vårrullar:

Systembolagsnummer: 52967 129,00 kr

YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en lite fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Fler recept från boken:

Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt. 

Läs mer

Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Vi bjuder på vintips till.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager