Västerbottenspaj.

Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Västerbottenspaj
Rating
4 portioner
45 min

Pajdeg

3 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
ca 3 msk iskallt vatten
1. Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Tillsätt vattnet, en matsked i taget, och arbeta degen precis så att den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.
2. Kavla ut den kylda degen på mjölat bord. Tryck ut degen i en avlång pajform. Trimma kanterna och nagga botten. Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.

Fyllning

200 g riven Västerbottensost
2 ägg
2 dl grädde
salt
1. Lägg osten i botten på det förgräddade pajskalet.
2. Blanda ägg, grädde och salt i en bunke. Fördela detta över pajskalet med ost.
3. Grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Pajen är klar när det har fått färg och äggstanningen har stannat.
Fler bufférecept:

Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!

Läs mer

När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.

Läs mer

Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager