Underbar Västerbottenspaj till midsommar!

Västerbottenspaj

Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Västerbottenspaj
Rating
4 portioner
45 min

Pajdeg

3 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
ca 3 msk iskallt vatten
1. Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Tillsätt vattnet, en matsked i taget, och arbeta degen precis så att den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.
2. Kavla ut den kylda degen på mjölat bord. Tryck ut degen i en avlång pajform. Trimma kanterna och nagga botten. Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.

Fyllning

200 g riven Västerbottensost
2 ägg
2 dl grädde
salt
1. Lägg osten i botten på det förgräddade pajskalet.
2. Blanda ägg, grädde och salt i en bunke. Fördela detta över pajskalet med ost.
3. Grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Pajen är klar när det har fått färg och äggstanningen har stannat.
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager