Västerbottenssill med dill.

Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination. Gör gärna sillen några dagar i förväg, då hinner alla smaker sätta sig och den blir som godast!
Västerbottenssill med dill
Rating
10 min
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
50 g riven Västerbottensost
1 nypa salt
1 dl färsk dill
1 msk citron
420 gram (1 förpackning) 5-minuterssill
1. Blanda samman, crème fraîche med majonnäs, ost och salt.
2. Finhacka dillen och blanda i den tillsammans med citronen.
3. Skär sillen i bitar och ha i den. Rör om väl.
Systembolagsnummer: 84 249,00 kr

Till Linnéas Västerbottenssill med dill och andra runda och gräddiga sillar (t ex senapssill) passar det bäst med en mildare snaps som Skåne. Den har en mild kryddighet med smak av kummin samt inslag av anis och fänkål.

Systembolagsnummer: 42 279,00 kr

Till en traditionell sillinläggning som bygger på en ättikslag med 2/3 socker (vilket gör sillen otroligt söt och syrlig) behövs en snaps med kummin som är en av få kryddor som kan hantera det. Välj gärna O.P. Anderson som har en klassisk akavavitkryddning bestående av kummin, anis och fänkål. 

Se också
Påskris och O.P. Anderson

Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.   

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager