Himmelskt goda veganska bananpannkakor utan tillsatt socker

Veganska bananpannkakor.

Många har redan upptäckt de fantastiska bananpannkakorna som passar lika bra som frukost som till mellanmål eller fika. Det här receptet är inte bara himmelskt gott utan även veganskt och utan tillsatt socker. Bananpannkakor går att variera i det oändliga med olika typer av tillbehör, såsom bär, frukt och nötter. En kolasås eller chokladsås till är ju inte heller helt fel! Bär eller nötter kan även blandas i själva bananpannkakorna för variation.

När du gör dessa veganska bananpannkakor är ett tips att använda riktigt mogna bananer, gärna övermogna, som då ger en härlig sötma.
Veganska bananpannkakor
Rating
4 portioner
20 min

Veganska bananpannkakor

4 mogna bananer
6 dl havregryn
1 msk kokosolja
3 tsk bakpulver
2 dl havremjölk
Lite havssalt
Lite kardemumma eller kanel (valfritt)
Valfri topping, t.ex. färska bär och kokosgrädde
1. Mixa havregrynen i en matberedare så att de blir till ett mjöl.
2. Lägg i resten av ingredienserna och mixa ihop till en slät smet.
3. Låt gärna smeten stå i 5 min för att svälla lite.
4. Stek bananpannkakorna i kokosolja, gärna lite mindre storlek.
5. Toppa dina veganska bananpannkakor med t.ex. vispad kokosgrädde och färska jordgubbar eller med blåbär, agavesirap och valnötter.

Dryckestips till veganska bananpannkakor:

Systembolagsnummer: 86036 89,00 kr

Gör du bananpannkakorna till en eftermiddagsfika så kan det ju vara trevligt att servera ett glas Moscato till. Den har en söt, mycket aromatisk och fruktig karaktär av citron, apelsin, päron och fläderblom.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager