Vegetariska tilltugg till prosecco.

Har du testat att bryna smör, låta det kallna och sedan vispa upp det riktigt fluffigt? Om inte så har du något makalöst gott framför dig. Det brynta smöret har en underbar kolaton, samtidigt som det har en fin sälta. Och detta mina vänner, det blir magi att ha på en bit gott bröd eller ett kex. Perfekt att servera till ett glas bubbel!

Fler vegetariska tilltugg till prosecco! Panera zucchini i både ägg, pankoströbröd och parmesan. Fritera den därefter lätt. Himla gott att dippa i olika sorters såser. Här får du 3 recept på dippsåser och alla kan med fördel göras dagen innan eller i alla fall ett par timmar i förväg, de smakar så mycket mer då.
Friterad zucchini med 3 sorters dippsåser
Rating
4
2h 45min

Friterad zucchini

2 medelstora zucchini
3 ägg
3 dl pankoströbröd
1 dl riven parmesanost
salt
olja att fritera i
1. Skär zucchinin i stavar.
2. Vispa upp äggen i en skål. Blanda samman ströbröd, parmesan och salt i en annan.
3. Doppa zucchinistavarna först i ägg och sedan i ströbröd och ostblandingen. Se till att hela zucchinistaven täcks med både ägg och panering.
4. Häll upp olja i en vid stekpanna, ca 5 cm djupt brukar bli bra. Hetta upp oljan till 175°C och fritera sedan zucchinin i omgångar tills de har fått en gyllene färg.
5. Tag upp med en hålslev och låt dom rinna av på en bit hushållspapper. Salta den nyfriterade zucchinin lite extra.

Tryffelmajjo

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 1/2 dl rapsolja
ett par stänk tryffelolja eller färsk tryffel
salt & svartpeppar
1. Häll 2 rumstempererade äggulor i en tillbringare. Tillsätt senap och vitvinsvinäger.
2. Sätt i en stavmixer och börja vispa. Börja tillsätta rapsolja, lite i taget. Mixa tills du har en tjock och härlig majonnäs.
3. Smaka av med tryffelolja, eller ännu hellre färsk tryffel. Både olja och färsk tryffel kan variera väldigt i styrka, så prova dig fram!
4. Avsluta med att krydda med lite salt och peppar. Tryffelmajonnäsen kan med fördel göras en dag i förväg.

Sriracha-dipp

1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
ca 1 tsk srirachasås
ca 1 tsk citronsaft
salt & svartpeppar
1. Blanda samman alla ingredienser till dippen.
2. Smaka av med mer sriracha om du vill ha en hetare sås.

Vitlöksdipp

2 dl gräddfil
1 1/2 tsk vitlökspulver
salt
1. Blanda samman alla ingredienser till dippen.

Vispat brynt smör

200 g smör
valfritt bröd eller kex
1. Bryn smöret genom att lägga i det i en kastrull och smälta på hög värme.
2. Värm smöret under uppvisning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft.
3. Häll över det varma smöret i en bunke. Ställ svalt ett par timmar eller tills smöret stelnat helt.
4. Låt sedan smöret bli rumstempererat (låt stå framme i cirka 60 minuter) och vispa sedan fluffigt med elvisp.

Prosecco att servera till vegetariska tilltugg

Systembolagsnummer: 77202 99,00 kr

Cavicchioli Prosecco har en fruktig och generös doft av päronsplit och melon plus lite citrus. Smaken är fräsch med behagliga bubblor.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager