Viltgryta med rotfrukter och krämig pumpapuré.
Så här på hösten är det högsäsong för pumpa, så jag valde att göra en silkeslen pumpapuré att ha till viltgrytan. Så gott! Övriga familjen åt även kokt potatis eller ris men det är helt en smaksak.
Det jag gillar med långkok som dessa, är att du faktiskt kan ta av vad du har hemma eller är sugen på just för stunden. Har du tillgång till svamp (färsk eller torkad) - ha i det! Eller varför inte låta bitar av pumpa koka med i viltgrytan. Eller råkar du ha en bit riktigt gott rökt fläsk i kylen? Låt det steka med, det ger en himla fin smak! Det är som ni märker bara fantasin och plånboken som sätter gränser för din viltgryta.
Till viltgrytan passar det fint med ett glas Faustino I Gran Reserva 2009, som är ett vin med inslag av solmogna mörka frukter, torkade frukter och en hint av choklad.

Viltgryta med rotfrukter
Pumpapuré
Servering av viltgrytan
Kryddigt rödvin till viltgrytan:
Faustino I Gran Reserva 2009 har en mycket nyanserad och kryddig doft med fina inslag av solmogna mörka frukter, fat, vanilj, ceder, torkade frukter, piptobak och en fläkt av choklad. Smaken är kryddig och balanserad med fat, solmogna mörka frukter, torkad frukt, kanel, vanilj och en fläkt av torkade örter.