Vin chaud.

Vin chaud kan du enkelt göra hemma. Bara du har rött vin, kanelstång, stjärnanis, nejlikor och socker. Vill du lyxa till det adderar du apelsin och eventuellt lite ingefära och muskot.
Vin chaud
Rating
6
1 apelsin
1-2 kanelstänger
0,6 dl farinsocker
2 stjärnanis (hela)
2 nejlikor torkade
en nypa muskot
1. Tvätta apelsinen och skär den i skivor.
2. Häll vinet i en kastrull och lös upp sockret i vinet under omrörning på låg temperatur.
3. Lägg i apelsinskivorna och kryddorna i vinet.
4. Låt blandningen stå och dra på värme i ca. 20 minuter. Observera att vinet inte ska koka.
5. Stäng av värmen och låt blandningen dra i ytterligare 5 minuter.
6. Sila upp vinet i en karaff eller termos.
7. Servera varmt.
Systembolagsnummer: 6451 72,00 kr

Ett perfekt vin till din "Vin chaud"! AUSSIE Kangarouge Shiraz har en trevligt fruktig doft med inslag av björnbär, blåbär och sötlakrits. Smaken är fruktig med toner av mörka frukter och bär samt sötlakrits.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager