Fisk
Här samlas alla våra goda fiskrecept med tillhörande dryckestips.
Påsksallad med varmrökt lax och primörer.
Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs mer »Sesammarinerad lax med nudelsallad.
Fisksoppa med tomat- & fänkålssallad.
Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja.
Torskrygg med blåmusselsås.
Snittar med matjessill och creme fraîche med saffran.
Grillad och rökt lax med romsås.
Hamachi Winter Sashimi.
Misolax med sojamajonnäs.
Linnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Läs mer »Halstrad lax med gräddstuvad grönkål.
Sill med gurka, citron, dill och O.P. Anderson Aquavit.
Skaldjurssoppa med jordärtskockor.
Tuna Poke.
Wonton Dynamite.
Färsk lax med chorizo och gourmettomater.
Ciabatta med laxsallad.
Sashimitacos.
Grillad lax med krossad potatis och örtsmör.
Rabarbersill.
Bjud på Linnéas goda rabarbersill till årets midsommarbuffé. Recept och tillhörande dryckestips hittar du här.
Läs mer »Vegansk skärgårdsill med tofu.
Till årets midsommarmeny kommer ett veganskt recept på skärgårdssill med tofu, perfekt för att bryta av annan sill eller servera till de som inte äter fisk.
Läs mer »Grillade laxkotletter med mango.
Är du sugen på att testa en lite annorlunda laxrätt på midsommar? Här serveras grillade laxkotletter som matchas med mango och chilli. Avnjuts med ett glas rosévin.
Läs mer »Tunnbrödssnittar med laxröra.
Tunnbrödssnittar är ett klassiskt tilltugg och den har varianten görs med varmrökt lax, färskost och det funkar utmärkt att även addera pepparrot om du gillar det.
Läs mer »Grillad lax med jordgubb, melon, feta och olivsallad.
Grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.
Ugnsbakad lax med flädermarinad.
Ett somrigt och annorlunda recept på flädermarinerad lax från kokboken "Festliga Bufféer" av Linda Letelier Hansson. Perfekt att servera på vilken buffé som helst.
Läs mer »Pastasallad med rökt lax.
Grillad röding i panna.
Recept på grillad röding med dillsmör och färskpotatis med tillhörande dryckestips. Ett perfekt sommarrecept från Elsa Billgrens bok Elsas Husdröm.
Läs mer »Fisksoppa med saffran och räkor.
Solgul fisksoppa med torsk och lax.
Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer »Påsksill med palsternacka, gurka, dill och gräslök.
En fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet.
Läs mer »Hel laxsida med rostad potatissallad.
Det här goda receptet på hel laxsida med rostad potatissallad är ett perfekt alternativ till påskmiddagen som räcker till hela familjen.
Läs mer »Årets sill med koriander, gurka och citron.
Fredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Fransk fiskgratäng.
Rårakor med palsternacka, färskostcrème, varmrökt lax och picklade rödbetor.
Linnéa har gjort rårakor med palsternacka som toppas med färskostcrème, varmrökt lax och picklad rödbeta. Kan serveras både som små och stora!
Läs mer »Panerad rödspätta med citronsås och sommarprimörer.
Panerad rödspätta bör stekas i rejält med smör för en fin yta och en gudagod smak! Såsen smaksätts med citron, hummerfond och stenbitsrom.
Läs mer »Cape Malay - sydafrikansk fiskgryta med mustiga smaker.
Kall inkokt lax med somrig färskpotatissallad och kaprissås.
Grillad laxssida med aprikosglaze och gräddfilssås.
En hel, grillad laxsida som fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Gör sig otroligt bra på midsommarbuffén.
Läs mer »Flädersill med svartvinbärsblad.
Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs mer »Smörstekt lubbfilé med grönärtsröra, smörad räksky och purjolökspotatis.
Vår vinexpert Mats Claësson, som började sin bana som kock, har här skräddarsytt en elegant fiskrätt till en Sauvignon Blanc.
Läs mer »Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater.
Mauritz Larsson Stormgaard har släppt en bok om utekök och bjuder på sitt recept på ceviche på gös med salsa på grillade tomater.
Läs mer »Crispy fish tacos med mango- och avokadosalsa, kålsallad och chipotlemajo.
Åländsk fisksoppa.
Västerbottenssill med dill.
Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Läs mer »Laxcarpaccio med citrondressing.
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs mer »Laksa med fisk - snabblagad asiatisk nudelsoppa med kokosmjölk.
Abborre med jordärtskockssås och smörstekt mangold.
Inkokt lax med saffran och hjortronsås.
Lättfixad krämig sill med smak av apelsin.
Lingon- och apelsingravad lax.
Sillröra med smak av senap.
Varm grönkålssallad med lax.
Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs mer »Pasta med halstrad tonfisk, vitlök och vitt vin.
Poké Bowl med marinerad lax och srirachamajjo.
Quinoasallad med stekt lax och pestomozzarella.
Pocherad vit fisk med vitvinssås och skaldjur.
Halstrad torskrygg med pumpa- och blomkålsmos och rödvinssås.
Pumpa och blomkål är en perfekt kombination i ett mos. Och det passar ypperligt bra till en bit halstrad torsk med en mustig rödvinssås till.
Läs mer »Lax i ugn med pesto och rostade rotfrukter.
Grillad röding med fruktig salsa.
Lax- och räksalsa med mango, chili, lime och koriander.
Surströmmingsbumlingar.
Stekt fjällröding med smörslungad färskpotatis och stekta grönsaker.
Linnéa bjuder här på ett enkelt men löjligt gott recept på härlig stekt fjällröding med smörslungad färskpotatis och stekta gröna primörer.
Läs mer »Friterad färskpotatis med citrussill.
Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs mer »Ljummen laxsallad med sesam- och rödlöksvinägrett.
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs mer »Hel laxsida med citrus och örter.
Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé till ett glas vitt vin.
Läs mer »Ugnsbakad lax med matvetesallad och jordgubbssalsa.
Bowl med pankopanerad fisk och räkor, koriandersallad och örtvinägrett.
Laxrullar med pepparrot.
När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.
Läs mer »Matjesilltallrik.
Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs mer »Sallad med halstrad, sesampanerad lax, avokadokräm och rökt majonnäs.
Inlagd vego-sill.
Laxröra serverad i snapsglas till påsk.
Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.
Läs mer »Rökt laxsallad med vaktelägg, ost och hjortrondressing.
Jag älskar enkel och fräsch påskmat. Som den här gudomliga salladen med små fina vaktelägg, rökt lax och god ost. Vill man kan man ringla på lite härlig hjortrondressing som verkligen är pricken över i!
Läs mer »Smörstekt torskrygg med gremolata och örtslungad potatis.
Halstrad lax med örtpotatis och picklad rödlök.
Lättlagad laxburgare med citroncrème.
Rökt lax och grillade primörer med dill- och löjromscrème.
Rödspätta i ugn med sparris, haricots verts och örter.
Sesampanerad lax med rotfrukter och citronaioli.
Läckra zucchiniplättar med kallrökt lax.
Risotto med kräftstjärtar, stekt färsk fisk och aioli.
Sesampanerad tonfisk och sallad och mangodressing.
Asiatisk fiskgryta med citrongräs, ingefära och chili.
Grilla fiskpaket med sparris och örtsmör
Munsbitar av matjessill och färskpotatis till midsommar.
Servera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs mer »Sotad lax med citrussalsa.
Ugnsbakad torskrygg med fräsch potatissallad, räkor och solrospesto.
Till Linnéas torskrygg i ugn serveras en sallad med delikatesspotatis, räkor och en krämig solrospesto.
Läs mer »Fiskgryta med pumpa, fänkål och vitlökskräm.
Fräscha lättlagade fisktacos med mangosalsa.
Linnéas recept på fisktaco är lätt att göra, hälsosam och otroligt god. Bra för både kropp och själ!
Läs mer »Ugnsbakad torskrygg med lyxig ört- och löjromssås.
Pasta med lax, räkor och saffran.
Grillad lax med jordgubbssalsa smaksatt med lime och örter.
Fisksoppa med smörfräst saffran, skaldjur och musslor.
Lax med parmesangratinerad sötpotatis och aioli.
Ugnsbakad lax fylld med skagenröra.
Laxkuber med sesamfrön och picklad gurka.
Teriyakimarinerad lax med glasnudlar och stekt pak choi.
Så smaksätter du enkelt sillen till midsommar.
Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början.
Läs mer »Laxtartar - förrätten på nyårsmenyn.
Till förrätt bjuder jag på laxtartarer som du kan servera i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra - i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!
Läs mer »Laxsashimi - förrätten på nyårsmenyn!
Dags att ta avsked av det gamla året och fira in det nya! Linnéa har tagit fram en trerättersmeny med tips på passande drycker. Gott nytt!
Läs mer »